Noves revelacions sobre el cas Daniel Sancho. Surten a la llum les converses entre el cirurgià colombià Edwin Arrieta i el fill de l'actor espanyol Rodolfo Sancho abans del crim comès a l'illa tailandesa de Koh Panghan el mes d'agost passat. Una onada de clarobscurs ha inundat les investigacions amb retrets entre ambdues parts i la Policia de Tailàndia filtrant noves dades, en molts casos, i suposadament, falses. Mentre els advocats de la víctima mortal van qualificar de "vergonya" la nova posició dels lletrats de Daniel, aquests asseguren que hi va haver "irregularitats" al procediment policial i que Arrieta va morir accidentalment en caure d'esquena durant una discussió amb el seu client.

En qualsevol cas, ara la justícia comença a treure amb comptagotes els informes que, en molts casos, desmenteixen o desmunten part del relat creat per la Policia de Tailàndia, especialment pel mediàtic subdirector del cos, Surachate Hakparn, conegut com a Big Joke. El cap policial, a més de ser l'encarregat i supervisar el cas contra l'espanyol, va ser escorcollat a la seva residència oficial de Bangkok per buscar proves per un suborn d'uns 140 milions de baht, que al tipus de canvi actual suposarien uns 3,65 milions d'euros, d'un grup il·legal d'apostes en línia. Aquest cas de suposada corrupció, no obstant això, és una dada més al bell mig de les investigacions i sumaris que ara revela la justícia del país.

"Chiqui, ja soc aquí esperant"

El primer document filtrat de la investigació d'aquest mediàtic crim a Tailàndia ha sortit a la llum aquest dijous. Segons ha avançat En boca de todos de Cuatro, Sancho hauria quedat amb Arrieta al port de l'illa tailandesa per anar amb moto fins a l'hotel, on es va produir el suposat homicidi, i després, una vegada mort el cirurgià colombià, va seguir enviant missatges per tenir la coartada que ell creia perfecta: que pensessin que no havien arribat a veure's. "Chiqui, llavors a quina hora t'espero al port? Ja soc aquí esperant", assegurava l'espanyol a la conversa poc abans de quedar amb la víctima.

Advocada Daniel Sancho durant la roda de premsa / Carlos Luján - Europa Press
Advocada de Daniel Sancho durant l'última roda de premsa / Carlos Luján - Europa Press

Pel que sembla, Arrieta va anar a fer un volt amb vaixell i va fer esperar Sancho. Malgrat això, després van anar junts amb moto fins a l'hotel. Però després del crim, l'espanyol va continuar escrivint-li per generar una coartada, sabent que ja estava mort, a altes hores de la matinada. "Chiqui, on ets? Estic molt preocupat", li deia, per a hores més tard remarcar la seva angoixa: "Chiqui, per Déu, espero que siguis aquí i que hagis perdut el mòbil o la bossa. No entenc res, tinc por". Així ho ha explicat el mitjà citat després de tenir accés al sumari de la investigació.

Tot això, no acaba d'encaixar amb les versions dels diferents advocats, d'ambdues parts, tot i que és una part molt superficial de la investigació completa. Mentre els lletrats d'Arrieta asseguren que va ser un assassinat premeditat perquè va anar a comprar ganivets, els de Sancho recalquen que hi va haver una discussió i una agressió contra l'espanyol i el cirurgià va acabar morint de forma accidental. Això convertiria en el crim en un homicidi, el que reduiria substancialment la pena. Tot i així, encara no s'ha fet públic, del tot, què va passar aquella nit, entre anades i vingudes d'informació, en molts casos, contradictòria.