Novetats al cas Daniel Sancho, però aquesta vegada no venen directament relacionades amb ell. La policia tailandesa ha registrat aquest dilluns, en el marc d'una investigació per presumpta corrupció, la casa del subdirector del cos, Surachate Hakparn, conegut com a Big Joke. El fet és que, a més, és l'encarregat i supervisa el cas contra l'espanyol acusat d'assassinar el colombià Edwin Arrieta a Tailàndia. Diversos agents han registrat aquest matí la residència de l'oficial a Bangkok per cercar proves relaciones amb el suposat suborn d'uns 140 milions de baht, que al tipus de canvi actual suposarien uns 3,65 milions d'euros, d'un grup il·legal d'apostes en línia.

Així ha estat el registre: el cap de la policia assegura que el volen desacreditar

Tot i això, no van arrestar Surachate, ni constava una ordre per fer-ho. Però si van detenir diversos dels seus subordinats de menys rangs que ell. En total, van ser apressats pel cas de corrupció un total de cinc policies i nou civils implicats en l'entramat de suborns per un grup dirigir per Phongsiri Boss Than Tharachawongsuk, que a més és l'antic president del club de futbol tailandès Lamphun Warriors. El primer ministre del país asiàtic, Srettha Thavisin, va assegurar, en declaracions a la premsa, que es portarà a terme una investigació independent sobre el cas.

El cap de la policia que investiga el cas de Daniel Sancho ha remarcat als periodistes, després del registre, que és innocent i va assegurar que la investigació és un intent de desacreditar-lo. Precisament ha reforçat aquesta darrera teoria pel fet que les autoritats tailandeses han d'escollir al número 1 de la Policia, un càrrec pel qual sonava el nom de Big Joke. Ell, d'altra banda, ha negat que es postulés per ser el primer oficial del cos nacional. Tanmateix, no és la primera vegada que Surachate protagonitza una polèmica, atès que l'any 2019 va ser apartat de les seves funcions sense més explicacions, i un any després, quan era cap d'immigració, el seu cotxe va ser tirotejat.

Investigació de Daniel Sancho

Surachate ha estat la cara visible del cos durant la investigació de Daniel Sancho per l'assassinat d'Arrieta l'agost passat a l'illa de Phangan. L'espanyol, fill de l'actor Rodolfo Sancho i nét de Sancho Gràcia, va ser detingut el 5 d'agost, quan va confessar l'assassinat i l'esquarterament del colombià a la comissaria de la turística illa de Phangan (sud del país) i després va ser traslladat a la veïna Samui. La policia tailandesa encara treballa en la investigació del cas, per a la qual cosa compta amb un termini de 84 dies des de l'ingrés de Sancho a la presó provisional el 7 d'agost. Un cop finalitzada la investigació, la Policia ha de lliurar un informe a la Fiscalia de Samui, a partir de quan es pot fixar data de judici.