Dani Alves ja té mòdul on passar els dies que venen. Des de divendres que el futbolista brasiler està privat de llibertat, acusat d’un delicte d’agressió sexual, que encara s’està investigant. La jutgessa María Concepción Cantón el van enviar a presó sense fiança i va ingressar a Brians 1. Aquest matí, i per raons de “seguretat”, Serveis Penitenciaris l’ha enviat a la presó del costat, a Brians 2. Tot i que hi ha molts més presos, els mòduls d’aquesta presó tenen molt menys reclusos —200 a Brians 1 i uns 80 a Brians 2— i d’aquesta manera, asseguren, "es pot garantir més la seguretat i la convivència" al centre penitenciari.

Després de ser traslladat, Dani Alves ha estat sotmès a processos habituals que es fan quan una persona entra a una nova presó, sigui el primer cop o quan hi torna: escorcolls, fotografies i revisió mèdica. Després d’estar una breu estona al mòdul d’ingressos, fonts de Serveis Penitenciaris han confirmat que la direcció de Brians 2 ha enviat Alves al mòdul 13. Compartirà activitats, pati i menjador amb agressors sexuals condemnats. Tot i que hi ha presos condemnats per altres tipologies delictives, la majoria de les gairebé 70 persones que hi ha al mòdul 13 de Brians 2 són condemnats per aquest tipus de delictes, el mateix pel qual, a hores d’ara, està acusat Dani Alves.

Acompanyat per un pres que el vigila

A més, les mateixes fonts han explicat que Alves estarà acompanyat a la cel·la per un altre pres, que s’encarregarà de la seva aclimatació al mòdul i també de vigilar-lo. Aquests tipus d’acompanyaments, que s’allarguen durant alguns dies, són per prevenir actituds perilloses per a la integritat física del pres, durant la seva adaptació a la vida i els horaris de la presó. En aquest mòdul els interns acostumen a estar sols en una cel·la, que és el que acabarà passant, després d’aquest temps d’adequació, amb Dani Alves.

El mòdul 13, pel tipus de reclusos que hi ha, ja es considera un mòdul de protecció. És habitual que els condemnats per agressions sexuals, sobretot contra menors d’edat o persones vulnerables, siguin agredits o atacats a la presó, un fet que fa que se’ls agrupi en mòduls on no hi hagi presos per altres delictes per evitar aquestes agressions.

Un cop amb un mòdul assignat, on passarà aquesta nit, Dani Alves ja podrà rebre les visites de la família i dels seus advocats. Està previst que durant les hores que venen o dimarts un nou advocat assumeixi la defensa del futbolista brasiler de 39 anys. Després dels errors de la primera fase de la instrucció, on va declarar entrant en flagrants contradiccions, la família ha contactat amb un conegut advocat penalista de la ciutat de Barcelona.

Alves canvia d’estratègia de defensa

Alves ja ha sol·licitat tornar a declarar per explicar la seva versió dels fets, assegurant que les relacions sexuals al lavabo de la zona VIP de la discoteca Sutton de Barcelona van ser consentides. L’aparició de restes biològiques al vestit de la víctima han obligat l’ex del Barça a canviar la seva estratègia de defensa. De moment, la defensa de la noia presumptament agredida encara no ha estat citada per a una nova declaració de l’acusat.