Dani Alves, que des de divendres es troba en presó provisional per un presumpte delicte d’agressió sexual a una noia de 23 anys a final de 2022, ha canviat de presó. Després d’estar a Brians 1, on el futbolista brasiler de 39 anys va ingressar en un primer moment, per “seguretat” i “convivència”, l’han traslladat aquest matí a Brians 2. La decisió s’ha pres des de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima per garantir la seguretat i la normal convivència en un mòdul residencial de la presó on era, que té molta densitat de persones.

Se l’ha traslladat a Brians 2, que és un centre per a interns penats —però que també acull preventius— perquè disposa de mòduls residencials més petits, el que permet garantir millor la seguretat i la convivència. Actualment, els mòduls de Brians 2 acullen una mitjana de 80 interns i els de Brians 1, uns 200. Serveis Penitenciaris assegura que Alves no rep cap tracte diferenciat dels altres presos. Tot i això, aquest trasllat ha estat preventiu, ja que a hores d’ara no s’ha tingut coneixement de cap incident amb Alves com a víctima. Durant el temps que ha passat ja entre reixes, tres nits, no consta que hi hagi hagut cap problema, però s’està treballant, asseguren, per evitar problemes en el futur. 

Menys concorreguda, amb menys preventius

Els mòduls de Brians 2, tot i que hi hagi condemnats en ferm, també acull alguns preventius, tot i que molts menys. El futbolista serà visitat pels professionals del centre, que seran els que decidiran el mòdul residencial en el qual romandrà, durant el temps que el jutjat d’instrucció número 15 de Barcelona així ho ordeni. Segons les dades de Serveis Penitenciaris, actualment hi ha 685 persones a Brians 1 pendents de judici i 64 a Brians 2, a la qual caldrà sumar, en aquest darrer, Dani Alves. Segons les mateixes dades, a Brians 1 hi ha 977 interns, en canvi, a Brians 2, on des d’avui dormirà Dani Alves, 1.358. En total, a tot Catalunya, a les diferents presons, hi ha un total de 7.705 reclusos, entre homes i dones.

El brasiler ja ha ingressat a la nova presó, i s’ha repetit tot el procés de fotografies i informe mèdic que va fer-se divendres, quan va ingressar a Brians 1. Seguirà al mòdul d’ingressos i està previst que durant els pròxims dies, si no canvia la seva situació personal i queda en llibertat, serà enviat a un mòdul amb menys gent que el que hi havia a Brians 1 i amb presos no conflictius i d’edat avançada.

L'estratègia d'Alves: ara dirà que va ser consentit

L’exfutbolista del FC Barcelona va assegurar en les seves primeres declaracions, davant dels investigadors dels Mossos d’Esquadra i també de la magistrada que porta el cas, que no coneixia la noia. Ara, després de poder comprovar que el vestit de la noia conté restes biològiques seves, ha hagut de fer marxa enrere per virar la seva estratègia i assegurar, ara, que les relacions sexuals amb la víctima al lavabo de la discoteca Sutton van ser "consentides". A més, a tot el procés, que ell viu des de la presó, s'hi suma que la seva família ja ha iniciat els tràmits per canviar d’advocat.