Versions diferents, algunes d’elles amb flagrants contradiccions, van empènyer divendres la veterana magistrada Maria Concepción Canton a ordenar presó comunicada i sense fiança per al futbolista Dani Alves, acusat d’una agressió sexual greu la matinada del 30 de desembre a la discoteca Sutton de Barcelona. Segons la denúncia de la noia, de 23 anys, l’exfutbolista del FC Barcelona va tancar-la al lavabo de la zona VIP de la discoteca on, presumptament, va colpejar-la, la va obligar a fer-li una fel·lació i finalment la va penetrar, arribant a ejacular. 

La interlocutòria de presó del jutjat d’instrucció 15 de Barcelona assegura, en contra de totes les declaracions fetes ara mateix per l’acusat, davant de les investigadors dels Mossos d’Esquadra de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) i de la magistrada, que el vestit que la noia portava el dia dels fets, i que va ser entregat als investigadors el dia 2 de gener, quan va presentar la denúncia, conté restes biològiques que poden ser del futbolista brasiler

Si es confirma que el semen trobat a la roba de la noia és del futbolista, confrontarà completament la versió d’ell i la versió d’ella. Això, de moment, ja ha obligat a canviar l’estratègia de la defensa. Si en un primer moment, i també davant dels investigadors i de la magistrada va defensar que no coneixia de res la denunciant, ara ja ha matisat les seves paraules i apunta a un possible “consentiment” de la noia per mantenir les relacions sexuals al lavabo de la discoteca. 

Alves vira la seva estratègia per evitar la presó

Quan es va presentar a la comissaria de les Corts, acompanyat per la seva advocada, no sabia quines proves tenien contra ell, i, tot i això, va declarar i va decidir assegurar que no havia passat res. Un error de la seva defensa, asseguren experts en defensa penal, que sempre recomanen no declarar mai en seu policial, on els drets del detingut són més limitats.

Ara, amb les proves, i sobretot, les gravacions de la zona VIP, que van enregistrar els fets abans i després d’entrar al lavabo, Dani Alves ha decidit tornar a explicar la seva versió per poder explicar-se. Ningú sap què dirà, i tampoc acompanyat de quin lletrat ho farà. Sembla que l’advocada que fins ara l’ha portat, de la seva confiança de tota la vida, no seguirà portant el cas. 

La família de Dani Alves, amb el seu germà al capdavant, ja ha contactat amb un prestigiós advocat penalista de Barcelona que es podria fer càrrec del cas durant les hores vinents o dies. En conversa amb ElCaso.cat, l’advocat ha assegurat que la família d’Alves ja l’ha contactat i que està esperant a tancar els detalls per poder demanar la vènia per assumir-ne la defensa i preparar, amb Alves, que ja porta tres nits a la presó, la declaració davant de la jutgessa que porta la instrucció. Quan accepti formalment el cas, el visitarà a la presó de Brians 1.

 

L’acusat pot demanar declarar els cops que vulgui davant de la instrucció, però sent conscient que si bé pot no respondre, la defensa de la noia, la fiscalia i la mateixa jutgessa li faran les preguntes que creguin oportú una vegada i una altra, amb el perill, si respon, de tornar a caure en les contradiccions que divendres el van enviar a presó. S’espera que en aquesta nova declaració, i com a clara estratègia de defensa, deixant enrere les primeres versions, opti per assegurar que la relació va ser consentida. Amb les proves que els Mossos van aconseguir de la minuciosa investigació que van fer del lloc dels fets, la declaració de la víctima i les càmeres de seguretat… i les seves erràtiques declaracions, Alves està en un carreró sense sortida que només intentant fer creure que va ser consentit podria estalviar-li la presó i la pena de més de 12 anys a la qual s’enfronta si acaba sent considerat culpable de l’agressió sexual.

L’agressió va durar 15 minuts: el vídeo ho confirma

Les imatges de les càmeres de seguretat de la zona VIP de la discoteca del carrer de Tuset, analitzades per les especialistes en agressions sexuals dels Mossos, demostren que el futbolista brasiler i la noia van estar més de 15 minuts tancats al lavabo. És el temps que va durar, presumptament, l’agressió. La declaració de la noia, abans d’haver pogut visionar les imatges de les càmeres de seguretat, va ser exactament el relat que després es va poder visionar, un fet que la jutgessa, en la seva argumentació de la presó preventiva, també va posar sobre la taula. 

Tot el que va relatar als Mossos la mateixa nit, va ratificar en la seva denúncia i va repetir davant de la magistrada, és exactament el que es veu a les càmeres de seguretat. Pel codi del temps de les gravacions, exactament van estar uns setze minuts a l’interior d’aquesta zona fosca, on no hi ha càmeres de seguretat. Quan la dona surt del lavabo ja surt amb una actitud compromesa, i és quan demana ajuda, quan veu que els seus amics ja no són al reservat de la zona VIP.

Fora del Pumas i adaptant-se a la presó

El mateix divendres l’equip on ara jugava Dani Alves el va fer fora, rescindint el seu contracte després de saber-se que havia d’ingressar a la presó acusat d’aquest greu delicte d’agressió sexual a Barcelona, la capital de Catalunya. Després de ser conduït a la presó, divendres ja va sopar a Brians 1, al mòdul d’ingressos, on seguirà fins que els membres de la junta de tractament decideixin a quin mòdul haurà de seguir i des d’on rebrà les comunicacions per part de la seva família i els seus advocats.