Les coses no fan bona pinta per Dani Alves. L’exfutbolista del FC Barcelona segueix a la presó de Brians 2, on va ser traslladat aquest dilluns, després de passar el cap de setmana a Brians 1. Les proves que es van coneixent que tenen els Mossos d’Esquadra que han investigat el cas van acorralant cada cop més Alves, que està acusat d’una agressió sexual greu amb lesions contra una noia de 23 anys a final de 2022 a la discoteca Sutton del carrer de Tuset de Barcelona. L’estratègia de la defensa que va iniciar el procés, quan Alves va ser arrestat, ha de canviar i la família del futbolista brasiler han decidit reforçar l’equip contractant els serveis del director del despatx Martell Advocats, Cristóbal Martell, un dels penalistes més prestigiosos de la ciutat de Barcelona i del país. 

L’advocada que fins avui havia defensat Dani Alves en solitari, no abandona. Segons ha detallat ella mateixa en un comunicat, Miraida Puente, seguirà vinculada a l’equip que defensarà el futbolista de 39 anys. Segons el comunicat, la lletrada assegura que el fitxatge de Martell és per “reforçar” la defensa amb un “especialista en dret penal”. Martell “col·laborarà” amb Miraida Puente en la defensa del futbolista, que si es confirmen les acusacions dels Mossos d’Esquadra i de la víctima, podria acabar més de deu anys entre reixes. Tot i això, fonts properes a la família asseguren que no serà Martell qui col·laborarà amb Puente.

dani alves
Imatge d'arxiu de Dani Alves, detingut i empresonat per un delicte d'agressió sexual / Cedida

 “Restablir l’honor i la dignitat” d’Alves

El despatx dels VIP de Barcelona, Cristóbal Martell, serà qui liderarà l’estratègia de defensa i qui s’encarregarà de presentar un recurs, a la jutgessa i a l’Audiència de Barcelona, sol·licitant la sortida de la presó d’Alves. Entre d'altres clients, Martell ha defensat els interessos de Pujol, Nuñez, Diego Torres Miraida Puente, Daniel Massagué o Montilla. Miraida, si bé sí que seguirà vinculada a la causa, i que va ser qui va pactar amb els Mossos la gairebé entrega d’Alves, tindrà un paper discret. Aquesta lletrada, membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, ja havia treballat amb Alves en altres temes legals, però no és especialista en penal.

El comunicat de Miraida Puente assegura que la missió que ella i Martell han assumit ha de servir ara per “restablir l’honor i la dignitat” d’Alves i, alhora, “demostrar la seva innocència dels fets que els són imputats”. Està previst que a més del recurs que presentaran per demanar la posada en llibertat de Dani Alves, que podria estar resolt amb un temps d’entre 15 i 30 dies.