La Guàrdia Civil ha detingut un famós i històric culturista a Quart de Poblet (València) per la seva presumpta vinculació amb una xarxa de narcotràfic a gran escala. L'investigat, de nom Onofre G.R., està acusat d'haver introduït presumptament a Espanya dues tones de cocaïna. El gimnàs del qual n'era l'amo era, presumptament, la principal via per la qual l'investigat blanquejava els diners que obtenia del narcotràfic. 

Els agents de la Guàrdia Civil han efectuat un total de deu detencions, incloent-hi la detenció de tres treballadors del Port de València i la d'un empresari amo d'una empresa de transports i logística. 

Una investigació a escala internacional

Aquesta no és la primera vegada que la Guàrdia Civil visita el gimnàs o el domicili del conegut culturista per la seva presumpta relació amb el narcotràfic, però sí que és de les primeres en les quals aconsegueixen endur-se'l detingut amb proves que consideren incriminatòries. Tal com avança el diari valencià Levante-EMV, l'operació policial per la qual han detingut a l'investigat deriva d'una altra investigació que l'Europol havia obert després d'interceptar centenars de missatges encriptats que s'enviaven els ara detinguts. Segons avança el mitjà valencià, analistes francesos, belgues i holandesos van obtenir el codi que desxifrava les converses l'any 2021, i va ser aleshores quan es va entregar tota la informació a la Guàrdia Civil perquè procedís amb la investigació. 

La Guàrdia Civil ha culminat la investigació contra aquesta xarxa de narcotràfic a gran escala amb la detenció d'Onafre G.R., així com d'altres persones implicades en la xarxa. Malgrat tot, feia anys que li seguien la pista i, en diverses ocasions, havien arribat a escorcollar tant el gimnàs del culturista com diversos dels seus domicilis. No obstant això, les proves no eren concloents, i tot i que una vegada el principal investigat va arribar a entrar a presó, en va poder sortir pagant la fiança.  

El principal investigat havia muntat un complex entramat per traficar amb la droga i blanquejar els diners

Onofre G.R:, el principal investigat, havia aconseguit elaborar un complex entramat no només per introduir la droga a Espanya i transportar-la arreu del país, sinó també per blanquejar els diners derivats d'aquesta pràctica delictiva. Així doncs, el culturista va obrir un gimnàs a la localitat de Quart de Poblet (València), i utilitzava el seu negoci com a principal via per blanquejar els diners. També havia format presumptes aliances amb estibadors del Port de València i l'amo d'una empresa de transports, amb l'ajuda dels quals introduïa la droga, habitualment cocaïna, al territori espanyol. Segons explica el mitjà Levante-EMV, empraven la tècnica del "ganxo perdut", la qual consisteix a carregar un contenidor destinat a mercaderies legals amb droga, i un cop al port, extreure la substància. D'aquesta manera, l'investigat havia aconseguit, només l'any 2021, introduir més d'una tona de cocaïna a Espanya.

Els investigadors afirmen que la vinculació del culturista amb el narcotràfic "era històrica"

No és la primera vegada que la Guàrdia Civil deté al famós culturista i escorcolla tant el gimnàs com el seu domicili. En el comunicat que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional de València han emès per informar dels fets, s'afirma que la vinculació del culturista amb el narcotràfic "era històrica". Al poble on el detingut tenia el gimnàs tampoc era un secret. Algun dels veïns ja va deixar l'any 2017 una ressenya on deia "és un gimnàs bonic, si no fos perquè al seu amo l'han detingut amb 294 quilos de cocaïna". El gimnàs està tancat des de mitjans de l'any 2020.