El passat 27 de març va aparèixer el cos sense vida d’una dona al Port de Barcelona. Després de ser localitzat el cadàver, atenent que havia estat trobada en aigües marítimes, la Guàrdia Civil es va fer càrrec de la investigació. En un primer moment per identificar la dona i després per poder saber com va morir. Després de gairebé dos mesos, avui la Guàrdia Civil ha explicat que ja saben qui és la dona i també han pogut confirmar com va morir, o, si més no, han descartat com no va morir. 

La dona que va ser descoberta de matinada al Port de Barcelona tenia 42 anys i era de nacionalitat brasilera. Ningú n’havia denunciat la seva desaparició i no portava documentació. Estirant el fil van poder arribar a saber qui era, la seva identitat, edat i nacionalitat. La dona estrangera vivia a Barcelona. Amb la primera ‘x’ de l’equació resolta, faltava saber també la resta: com va morir. 

Sense agressió sexual

L’autòpsia de la dona va confirmar en un primer moment que la dona no havia patit cap agressió sexual o física hores abans de ser trobada, un fet que va fer capgirar la investigació, que havia assumit l’Àrea de Delictes Contra les Persones de la Unitat de Policia Judicial de la Comandància de Barcelona sota la batuta del Jutjat d’Instrucció 25 de Barcelona. Sense la variable d’una possible agressió sexual i posterior homicidi o assassinat, els investigadors de la Guàrdia Civil van seguir treballant per reconstruir els fets i poder aclarir com aquesta dona va morir i va acabar a l’aigua. 

L’anàlisi d’imatges de càmeres de seguretat, l’autòpsia i la reconstrucció dels fets ha permès descartar que la mort sigui un homicidi i la policia judicial de la Guàrdia Civil creu que la dona es va precipitar i morir de manera accidental o per intentar-se suïcidar, un fet que serà complicat de desvelar. Amb aquesta investigació, la Guàrdia Civil de Barcelona ha tancat un cas que tot feia pensar que era un crim més a la ciutat de Barcelona.