Cristóbal Martell, l’advocat de Dani Alves, ha visitat aquest matí per primer cop el seu client a la presó on hi és des de fa justament una setmana. A principi de setmana el despatx de Martell, un dels advocats dels VIP de Barcelona, va assumir la seva defensa, però fins avui no ha pogut conèixer personalment l’exfutbolista del FC Barcelona. Aprofitant una de les comunicacions que té permeses el central brasiler, que està en un mòdul amb agressors sexuals condemnats i altres delinqüents, ha escoltat la seva versió i li ha explicat com endreçarà l’estratègia de defensa de cara al recurs que presentarà per demanar la posada en llibertat. La trobada s’ha allargat un parell d’hores. Dani Alves està acusat d’una agressió sexual a una noia de 23 anys la matinada del 30 al 31 de desembre a la discoteca Sutton de Barcelona

El recurs, dilluns a primera hora

El recurs ja està enllestit i serà presentat, segons ha pogut saber ElCaso.cat, el proper dilluns a primera hora per part del personal del despatx de Cristóbal Martell. Alves, per via del seu advocat, demanarà la seva llibertat amb mesures cautelars poden al·legar que no té feina fora d’Espanya -l’equip on jugava ara a Mèxic el va fer fora-, és conegut i no es pot amagar i que, per tant, no està acreditat, pel seu advocat, el risc de fugida que la magistrada del jutjat d’instrucció 15 de Barcelona va veure en el moment d’enviar el futbolista a la presó.

Alhora, Martell sol·licitarà la llibertat d’Alves amb restriccions de moviment i mesures de control que calguin, entregant el passaport i presentant-se els cops que faci falta davant del jutjat. La defensa d’Alves també recordarà que el futbolista va venir de Mèxic, tot i saber que podria ser arrestat, i es va presentar davant dels Mossos d’Esquadra. El recurs, que es presentarà directament a l’Audiència de Barcelona, haurà re resoldre durant els propers dies. A la sortida de Brians 2 Martell no ha fet declaracions. Amb tot, però, s’ha pogut saber que l’advocat ha vist Alves “tranquil i fort” amb un discurs “sòlid i lineal”. El jugador, canviant la versió que havia donat davant dels Mossos d’Esquadra i també de la magistrada que instrueix el cas, ha assegurat que existeix infidelitat, però que en cap cas “agressió sexual” i nega els fets, tot i la muntanya de proves que, ara per ara, l'incriminen. 

Experts penalistes consultats per ElCaso.cat estan dividits davant de la sort de Martell i Alves en aquest recurs sol·licitant la llibertat amb càrrecs. Amb tot, el que sí que tenen clar és que Martell està "gestionant una derrota", per totes les proves que en aquesta fase de la instrucció incriminen el seu client, que haurà de lluitar per rebaixar les mesures cautelars -com la presó- i també el càstig que pugui rebre Alves després del judici. Un delicte d'agressió sexual pot comportar una pena de presó de 12 anys.

Totes els versions d'Alves

Cal recordar que si bé en un primer moment Alves havia negat conèixer la víctima, després de l’aparició de mostres biològiques al vestit de la noia i l’existència de gravacions de la zona VIP de la discoteca, el van fer canviar de versió. Alves, assegura, va mentir en les seves primeres declaracions per no fer mal a la seva dona i a la seva família. La línia de defensa serà, ara, defensar que les relacions sexuals als lavabos de la discoteca del carrer de Tuset van ser consentides. Les proves que obren en poder dels Mossos d’Esquadra i de la jutgessa instructora, com també la declaració de la víctima, tenen una versió completament diferent de la que dona el futbolista brasiler. 

Sense visites de la família

Dani Alves ha rebut avui la visita del seu advocat i durant la setmana alguns dels seus amics i col·laboradors han passat per Brians 2, però ha demanat que la seva família no el visiti a la presó; no vol que el vegin entre reixes i que es quedin amb aquesta imatge.