Ja se sap per què van assassinar el Paco, un avi de 83 anys que va desaparèixer misteriosament a Santa Maria del Águila (Almeria). Gairebé dos mesos després, han trobat el presumpte autor dels fets, que el va matar per una discussió per la compravenda d'un cotxe. El detingut, presumptament, el va matar per un deute de menys de 1000 euros.

Francisco López Sánchez, de 83 anys, va desaparèixer misteriosament en aquest municipi d'Almeria el 2 de desembre. Quan els seus familiars van veure que anaven passant les hores i que no tornava a casa, es van començar a preocupar, ja que el Paco no tenia cap motiu per desaparèixer sense deixar rastre. 

Francisco López Sánchez va morir de manera violenta

Al cap de més de dues setmanes buscant-lo, finalment, van acabar trobar el seu cos sense vida en una carretera a set quilòmetres d'on se li va perdre el rastre. Després de fer-li una autòpsia, els forenses van descobrir que havia patit una mort violenta i, per aquest mateix motiu, es va obrir una investigació per esbrinar més detalls del crim.

Assassinat per un deute en la compravenda d'un cotxe

Aquest assassinat va sobtar molt als veïns del municipi, ja que la víctima tenia una vida tranquil·la i no tenia problemes amb ningú, així que, a priori, no tenien cap pista sobre qui el podria haver matat, ni el mòbil del crim.

Dos mesos més tard, han descobert el mòbil del crim i, segons avança Espejo Público, ha estat per culpa d'un deute en la compravenda d'un cotxe. Quan el Paco va començar una relació amb una dona, li va comprar un cotxe: un Hyundai de 2.000 euros d'un comprador de Múrcia. No obstant això, van tallar i va ser llavors quan el Paco li va demanar a l'home que li va vendre el cotxe, que li tornés a comprar.

Paco crimen Almería / Espejo Público

El Paco va ser assassinat fa dos mesos en un municipi d'Almeria i, actualment, han detingut el presumpte autor dels fets i han descobert quin va ser el mòbil del crim / Espejo Público

El presumpte autor dels fets el va matar perquè es va enfadar amb ell

Van acordar un preu per aquesta segona compra: 750 euros. Tot i que no descarten cap escenari, els investigadors pensen que el venedor va matar el Paco perquè no estava d'acord amb aquest nou preu. L'avi va dir al presumpte autor dels fets que volia un paper que demostrés la transacció econòmica i l'acusat s'hi negava. A partir de llavors, la conversa es va anar escalfant fins que, finalment, el presumpte homicida el va matar

De moment no ha transcendit la identitat del detingut, que es podria enfrontar a penes de presó molt elevades acusat d'un delicte d'homicidi o d'assassinat