Rassoul Bissoultanov és un home que, presumptament, va matar un jove italià de 22 anys a Lloret de Mar (Selva) fa cinc anys. La justícia italiana li demana una condemna de cadena perpètua, mentre que a Catalunya li demanen 24 anys de presó per assassinat. Tot i que les càmeres de seguretat van gravar la brutal agressió mortal, ell continua dient que no és un assassí.

“Jo no soc un assassí, no soc un desarrelat, tinc família, estudiava i treballava per ajudar els meus pares. La mort del noi a Lloret va ser un accident, jo no em pensava que fos mort. I jo no fujo de la justícia, però vull ser jutjat aquí, perquè no confio en la justícia italiana. A Itàlia em van tractar molt malament i pretenien fer-me signar documents sense advocat ni intèrpret", explica l'home a El Punt Avui.

Niccolò Ciatti va morir apallissat a Lloret de Mar

La víctima de l'agressió mortal és en Niccolò Ciatti, un noi natural d'Itàlia que havia anat a passar uns dies de vacances a la Costa Brava l'estiu del 2017, que va ser quan van passar els fets. La víctima va rebre una brutal pallissa a les portes d'una discoteca i un dels tres agressors, que presumptament li va donar el cop mortal, és Rassoul Bissoultanov, que va estar ingressat a presó de manera provisional pels fets.

Niccolò Ciatti / Instagram niccolo_ciatti

Rassoul Bissoultanov està acusat d'haver assassinat a Niccolò Ciatti a Lloret de Mar (Selva) i encara no s'ha celebrat el judici / Instagram niccolo_ciatti

La pallissa va quedar gravada a les càmeres de seguretat i és clau per saber els detalls del que va passar aquella nit. Segons explica El Punt Avui, haurien d'haver-lo jutjat a finals del 2021, però no van poder fer-ho perquè va anar a Alemanya, on va ser detingut i entregat a les autoritats italianes.

"Em deixaven com un criminal i ningú va demanar la meva opinió; vull que em jutgin com a una persona normal”

Actualment, estan decidint on es jutjarà el cas, si a Roma o a Girona. Si el jutgen a Itàlia, pot ser condemnat a cadena perpètua. A Catalunya, en canvi, la condemna seria de 24 anys per un presumpte delicte d'assassinat. "Estic molt cansat, a Itàlia em tenien en una cel·la d’aïllament i la premsa anava plena d’articles que em deixaven com un criminal i ningú va demanar la meva opinió; vull que em jutgin com una persona normal”, explica el presumpte assassí a El Punt Avui.

Rassoul Bissoultanov és un professional de la lluita lliure

Rassoul Bissoultanov, que és professional de la lluita lliure, assegura que ha demanat perdó a la família de la víctima i en tot moment ha remarcat que no el volia matar i que va ser un accident. Caldrà esperar a saber on se celebrarà el judici, ja que en funció del país, la condemna que li demanaran serà de 24 anys de presó o de cadena perpètua.