Commoció a Portugal per la mort d'un nen de 3 anys que ha estat assassinat a mans del seu pare. Els paral·lelismes d'aquest crim amb el de Tomás Gimeno i les nenes de Tenerife són tants, que els fets també han causat gran indignació a Espanya.

Assassinen un menor a Santa Margarida da Serra

Els fets han passat aquest diumenge en el terme municipal de Santa Margarida da Serra (Portugal) quan uns caçadors han trobat el cadàver d'un home i d'un nen de 3 anys. Tots dos presentaven signes d'haver patit una mort violenta: l'adult tenia una ferida de bala i el menor estava carbonitzat.

El cadàver és d'un pare i del seu fill: nou cas de violència vicària

Per aquest mateix motiu, immediatament, van avisar a la Policia, que es va presentar fins al lloc dels fets. Van poder comprovar que els cadàvers eren d'un pare, de nacionalitat alemanya, i del seu fill, un menor de 3 anys.

Els agents van obrir una investigació i de seguida van saber que es trobaven davant un possible parricidi per violència vicària, molt semblant al que va fer Tomás Gimeno amb les nenes de Tenerife. 

Assassina el seu fill per causar-li el màxim mal possible a la seva ex

La mare del nen, natural del Regne Unit, va denunciar que la seva exparella, amb qui tenia un fill en comú, no li havia retornat el menor després d'una visita de cap de setmana i, finalment, la pitjor de les hipòtesis s'ha acabat complint: el pare, presumptament, ha assassinat el nen per causar-li el màxim mal possible a la seva ex, constituint un nou cas de violència vicària.

Policía Portugal / Wikimedia Commons

La Policia de Portugal investiga el cas d'un home que, presumptament, ha assassinat el seu fill de 3 anys a Portugal / Wikimedia Commons

El cas de Tomás Gimeno i les nenes de Tenerife

Aquest cas ha causat gran commoció tant a Portugal com a Espanya, ja que són molts els paral·lelismes amb el doble crim de Tomás Gimeno a Tenerife: igual que la dona de Portugal, s'acabava de separar de la seva exparella i va matar l'Anna i l'Olivia i, posteriorment, es va suïcidar. En aquest cas, per augmentar el patiment de la mare, li va dir que s'emportava a les nenes, que no li diria on, però que estarien bé, encara que el seu pla era matar-les.

Martín Ezequiel va assassinar el seu fill de 2 anys

A Catalunya, fa pocs mesos es va viure una altra situació similar: Martín Ezequiel va assassinar el seu fill de 2 anys per venjar-se de la seva exdona, de qui s'acabava de separar. Se li va perdre la pista a l'aeroport del Prat de Barcelona, on va fugir després de cometre el crim. Els Mossos d'Esquadra van obrir un fort dispositiu per localitzar-lo com més aviat millor i, després de moltes setmanes, van trobar el seu cadàver: s'havia suïcidat amb el seu cinturó i no tenia pla de fugida. Igual que Tomás Gimeno i el pare de Portugal, va cometre l'assassinat per fer el màxim mal possible a la seva ex, sent un altre cas de violència vicària.