Aquesta tarda els Mossos d'Esquadra han donat més detalls sobre la troballa del cos sense vida de Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, l'home de 44 anys de nacionalitat argentina i espanyola que estava sent investigat com l'autor de la mort del Leo, el seu fill, un nen de 2 anys. Des del passat 24 d'agost que era la persona més buscada de Catalunya i d'Espanya. Els Mossos d'Esquadra van bolcar tots els seus efectius en trobar-lo.

Segons el líder de la investigació, l'inspector Josep Naharro, cap de la Divisió d'Investigació Criminal de la ciutat de Barcelona, en tot moment no s'havia descartat cap de les línies d'investigació que s'havien obert sobre la possible localització de l'home: que s'hagués escapat de Catalunya, que encara fos per la zona de l'Aeroport del Prat -on va ser vist per darrer cop- o que ja fos mort, a la rodalia de Barcelona o en algun altre lloc.

Finalment aquest dimecres quan passaven pocs minuts de la una del migdia una unitat especialitzada de la policia catalana, que estava fent recerca pel canal del Llobregat, va tenir contacte visual amb el cadàver, tal com va avançar ahir ElCaso.cat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va confirmar a última hora del dia que era l'home que s'estava investigant pel crim del nen i avui, després d'haver comprovat les empremtes dactilars, els mateixos Mossos d'Esquadra han confirmat també que el cadàver era el de Martín Ezequiel Álvarez Giaccio.

Es va penjar amb el seu cinturó: no ho tenia premeditat

Un dels dubtes que quedava ahir, pel secret de sumari, era quin element havia fet servir l'home per penjar-se. L'inspector ho ha resolt: va fer servir el cinturó que portava.

Assassinat / Crim Martín Ezequiel Álvarez Giaccio

Un caporal dels Mossos d'Esquadra a la zona on va ser trobat el cadàver de l'home, a tocar de la T1 / GRS

D'aquesta manera, queda clar, així ho creuen els investigadors, que no tenia intenció ni havia premeditat matar-se, i que no portava cap element extern aconseguit expressament per aquest propòsit. Les primeres informacions forenses semblen indicar, com va avançar ahir aquest mitjà, que l'home s'havia suïcidat el mateix dia dels fets.

Ho va fer en un lloc complicat de trobar, per la vegetació, però a molt pocs metres d'un camí transitable, protegit per una tanca, que els Mossos va haver d'obrir per poder accedir al cos.

Ni premeditació ni pla de fugida

Els Mossos han investigat les hores prèvies als fets i no han localitzat que l'home hagués fet accions preparatòries pel crim del seu fill i no van poder aclarir quan va decidir cometre el macabre fet. Alhora, tampoc han trobat, en el seu primer i segon cercle familiar i d'amistats, cap mena de contacte o col·laboració, un fet que també fa pensar als investigadors dels Mossos que no tenia prevista la fugida ni cap pla per evitar la policia.

El que tampoc s'ha pogut saber és que el va portar, després d'agafar un taxi, fins a l'Aeroport del Prat. Els investigadors creuen, fins i tot, que podria haver-ho fet per despistar a la policia, però Naharro assegura que tot està en el terreny de les hipòtesis.

 

Els fets que s'han anat coneixent durant la investigació sempre han reforçat aquesta possibilitat i cada cop donaven més força a la possibilitat del suïcidi, però els Mossos mai van descartar la possibilitat que hagués tingut temps d'escapar del país. Fins ahir, quan van confirmar que Martín Ezequiel Álvarez Giaccio estava mort i penjat d'un arbre a menys d'un quilòmetre del darrer lloc on se'l va veure.

La mare del Leo, protegida durant 24 hores

Durant aquests dies, d'ençà del crim de l'habitació 704 de l'hotel Concòrdia, al Paral·lel de Barcelona, els Mossos d'Esquadra han centrat els seus esforços a localitzar el parricida, el presumpte autor dels fets. Alhora, però, i segons s'ha esforçat a explicar l'inspector Naharro, s'ha volgut també mantenir un contacte estret amb la mare del nen assassinat per donar-li suport i també anar-la informat dels avenços que feia la investigació.

Durant aquests dies la mare ha tingut protecció personal de 24 hores per part d'escortes dels Mossos d'Esquadra per evitar, en el cas que Martín Ezequiel Álvarez Giaccio fos viu, que s'hi pogués acostar. Cal recordar que va ser la mare del nen qui va alertar al 112 de la possibilitat que el pare hagués matat el seu fill a l'hotel, després de rebre un missatge per WhatsApp assegurant que "se'n penediria" en un clar cas de violència vicària, la que fa servir el pare contra els fills per fer mal a la mare.

Més de 100 trucades de col·laboració ciutadana

Els Mossos d'Esquadra no sempre fan pública la foto d'un delinqüent que tinguin en crida i cerca per detenir, però en el cas del crim de l'hotel Concòrdia la jutgessa que portava el cas, per la idiosincràsia dels fets, sí que va autoritzar-ho. La foto de Martín Ezequiel Álvarez Giaccio es va fer córrer per totes les xarxes socials demanant col·laboració ciutadana per poder-lo localitzar i detenir.

Assassinat / Crim Martín Ezequiel Álvarez Giaccio

Els Mossos d'Esquadra creuen que l'home es va matar la mateixa nit dels fets / GRS

Segons ha explicat el comissari portaveu del cos, Joan Carles Molinero, es van rebre gairebé 100 trucades al 112 durant aquests dies. Tots els avisos es van respondre i es van investigar, si bé cap d'ells va ser útil. Un dels casos va portar als Mossos d'Esquadra fins a Figueres. Segons l'avís d'un ciutadà, una persona que podia ser Martín Ezequiel Álvarez Giaccio va pujar a un cotxe després de fer autoestop en una carretera propera a Barcelona. Els agents van fer seguiment del cotxe fins a l'Alt Empordà, on va ser identificat i es va veure que no era qui buscaven. Es tractava d'un turista que estava tornant cap Holanda. S'han rebut trucades des de gairebé totes les comarques del país.

Si bé en aquest cas no ha funcionat, el cap de la investigació, l'inspector Naharro, sí que ha assegurat que l'eina s'ha considerat útil i no descarten repetir l'operació en properes cerques de persones potencialment perilloses.