Després que aquest dilluns el comte d'Atarés i marquès de Perijá, Fernando González de Castejón, assassinés a trets la seva dona i una amiga d'aquesta, per després suïcidar-se al seu pis del cèntric carrer de Serrano (Madrid), els agents de la policia han confirmat que mai va tenir llicència d'armes. A més, el comte tenia al seu habitatge tot un arsenal d'armament. De fet, la Policia va trobar armes curtes amb silenciador, un dispositiu il·legalitzat a Espanya.

Moltes sorpreses dins del pis del comte madrileny

El comte madrileny, de 53 anys, era un obsés de les armes. Tenia una col·lecció d'armes curtes exposades amb orgull en un moble del seu menjador. Precisament, en aquest lloc es van trobar els cossos de l'assassí i el de l'amiga de la seva parella, de 70 anys. En aquesta mateixa habitació, el comte exhibia una creu militar amb una esvàstica en el centre. Al costat dels cadàvers trobats a terra, sobre un gran bassal de sang, hi havia l'arma homicida amb què l'aristòcrata espanyol hauria comès el doble homicidi i, després, s'hauria suïcidat.

Triple crimen de Madrid
Triple crim de Madrid

Un fanàtic del franquisme

A més de l'arsenal d'armes curtes, els agents de la policia van trobar en una habitació del domicili una capsa amb munició per a les esmentades armes, un uniforme militar i una bandera franquista penjada de la paret.

La policia científica va trobar a la cuina un altre cadàver - van ser un total de tres morts -, el de la dona del comte. Ambdós tenien una filla de 10 anys en comú i que en el moment de l'assassinat, per sort, es trobava de viatge, al qual també va anar la seva mare, però aquesta va tornar a Madrid abans del planificat.

Acusat de violència masclista

Encara que el matrimoni compartia pis i semblava tenir una vida relaxada, la veritat és que la dona havia denunciat anteriorment l'aristòcrata per maltractaments el 2018. La policia el va detenir, però ambdós van reprendre la relació i en l'actualitat no constaven mesures cautelars entorn de la parella.

Segons informa el Grup V d'Homicidis, encarregat de la investigació del cas, el tiroteig no va succeir quan el porter de la comunitat va veure des del pati interior un dels cadàvers - cap a les deu del matí - sinó al voltant de les dues de la matinada, després que diversos veïns escoltessin cops i detonacions.

Si s'arribés a confirmar que l'assassinat va ser motivat per violència masclista, serien 20 les dones assassinades per violència de gènere a Espanya en aquest 2022. El nombre de menors orfes per aquest tipus de crims, com és el cas de la filla en comú del comte i la seva dona, n'ascendiria 19 des de principi d'any.