El Kiko és un jove que està en crida i cerca acusat d'haver assassinat la seva parella d'un tret al cap a Elx (Alacant). S'han filtrat fotos seves i demanen col·laboració ciutadana per trobar-lo com més aviat millor.

Yolanda Elizabeth Martínez Chaparro assassinada a Elx

Els fets van passar el dia de Nadal a Los Palmares, una zona conflictiva d'Elx, a Alacant. La víctima és Yolanda Elizabeth Martínez Chaparro, una noia de 25 anys natural del Paraguai i mare de dos fills, un nen de 9 anys i una nena de 3.

La Yolanda vivia amb la seva mare i la seva germana a Elx i el dia 24 va sopar amb la seva família a casa, després de brindar, passades de les 00:00, va decidir anar a veure el seu nòvio, el Francisco Navarro, un jove de nacionalitat espanyola amb qui feia poc més de dos mesos que estava sortint. La jove de 25 anys li va dir a la mare que en poca estona tornaria.

Segons la dona assassinada, el seu maltractador "era molt bona persona"

Segons explica la seva mare, la Yolanda poques vegades li parlava de la seva parella i que només li deia que "era molt bona persona". Així doncs, res feia sospitar de què passaria a continuació. La jove va anar fins a casa la seva parella, però no va tornar. 

Quan anaven passant les hores i la Yolanda no tornava, la seva família es va començar a preocupar i va ser llavors quan es van dirigir fins a la zona de Los Palmares, per buscar-la a casa el Francisco. Quan van arribar al seu interior, van poder comprovar que hi havia el cadàver de la noia amb signes evidents d'haver patit una mort violenta: tenia un tret al cap.

Sense denúncies prèvies cap al presumpte assassí

No hi havia ni rastre del Francisco, conegut popularment com a Kiko, que venia d'una família desestructurada i que va fugir després dels fets. La Yolanda, com moltes víctimes de violència de gènere, no havia presentat cap denuncia contra el seu presumpte assassí.

Francisco Navarro / Instagram

Francisco Navarro està en crida i cerca per, presumptament, haver assassinat la seva parella a Elx (Alacant) / Instagram

Francisco Navarro en crida i cerca per l'assassinat d'Elx

L'home està en crida i cerca com a presumpte autor d'aquest crim. Han passat quatre dies i encara no l'han aconseguit localitzar. Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que immediatament es posi en contacte amb la Policia.

43 homes han assassinat les seves parelles aquest 2021

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha explicat que es tracta d'un cas de violència masclista i ha condemnat els fets. L'assassinat de la Yolanda s'ha convertit en el crim masclista número 43 d'aquest 2021 i en el 1.125 des que es van començar a comptar les dades l'any 2003.