València està de dol per la mort de la Cristina, una dona de 30 anys que, presumptament, ha estat assassinada a ganivetades per la seva parella. L'acusat del crim és un conegut advocat i professor a la universitat de València.

Crim masclista en un dels barris més privilegiats de València

El cadàver de la víctima ha estat trobat aquest dissabte al matí a casa del presumpte assassí, al carrer Conde de Altea número 33, situat en un dels barris més privilegiats de la ciutat.

Tot va començar quan, cap a les 4:00, la germana de la Cristina va denunciar la seva desaparició, ja que feia des del divendres al matí que se li havia perdut el rastre.

Quan els policies han entrat al pis del presumpte assassí, han trobat el cadàver de la dona de 30 anys amb signes evidents d'haver patit una mort violenta. L'Alberto, el presumpte autor dels fets, l'havia assassinat amb un ganivet de tallar de serra per tallar pa i un ganivet per tallar ceba.

L'acusat és un advocat i professor de deontologia en el doble grau de Criminologia i Dret de la universitat de València

Alberto L.H., de 35 anys és un advocat expert en processos de família i concursos de creditors i que, a més a més, és professor a la universitat de València, concretament d'Investigació Privada, tècniques i deontologia professional del doble grau de Criminologia i Dret, segons avança Levante EMV.

S'inventa que estava intentant robar en un restaurant per amagar el crim

L'Alberto va ser enxampat per uns treballadors d'un restaurant italià que hi ha just a sota del seu pis el divendres. L'home s'hauria lesionat després del crim i els treballadors el van veure ferit lleu. Quan li van preguntar què li passava, ell va dir que era un lladre i que havia caigut accidentalment al pati quan estava intentant entrar a robar al restaurant per les canonades.

Troben el cadàver de la Cristina al pis de l'Alberto

Per aquest mateix motiu, els treballadors van avisar a la Policia Nacional i el van detenir com a presumpte autor d'un robatori amb força  en grau de temptativa i, 24 hores més tard, van trobar el cadàver de la Cristina al pis del presumpte lladre. Com la majoria de dones assassinades a mans de les seves parelles, no hi havia denúncies prèvies per maltractament

Detenido / Pixabay

Detenen un professor de la universitat de València per un assassinat masclista / Pixabay

L'home havia dissenyat un pla de fugida per no aixecar sospites

Els policies que estan investigant el cas pensen que el fet d'haver-se inventat l'intent de robatori formava part d'un pla per evitar ser enxampat i fer creure als agents que la Cristina havia estat assassinada per una altra persona quan ell no estava present, ja que després del crim, no va sortir per la porta principal, sinó que ho va fer a través de les pati per no despertar sospites.

Els policies han obert una investigació i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. De moment, l'home continua ingressat a l'hospital i, quan li donin l'alta, serà detingut com a presumpte autor d'un assassinat masclista, motiu pel qual es podria enfrontar a penes de presó i a sancions econòmiques molt elevades.