Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'una parella en una casa de Sant Joan les Fonts, a la Garrotxa. La principal hipòtesi és que l'home, de 63 anys, ha matat la dona i s'ha suïcidat després. Eren una parella molt coneguda de la urbanització La Roureda, a la Canya, al terme municipal de Sant Joan.

Un home mata la dona a la Garrotxa i se suïcida

Aquest matí, cap a les onze, els Mossos d'Esquadra han rebut un avís per part d'un familiar de la parella. La policia catalana s'hi ha traslladat al lloc dels fets, un domicili particular de la localitat on hi havia la parella, un matrimoni d'uns 60 anys, ja morta. Ell tenia 63 anys i ella, 64, segons han explicat els Mossos d'Esquadra en una nota de premsa. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a Girona s'ha fet càrrec del cas i la principal hipòtesi amb què treballen els investigadors, en aquest moment inicial, és que ell hauria matat la seva dona i després s'hauria suïcidat.

Li dispara i es lleva la vida amb la mateixa arma a Sant Joan les Fonts

Fins a l'immoble també s'hi trasllada la comitiva judicial. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l'arma mortal ha estat de foc: l'home ha disparat la seva esposa i després s'ha llevat la vida amb la mateixa arma. Els dos eren de nacionalitat espanyola i veïns de tota la vida de la localitat garrotxina.

La d'aquesta dona és la mort violenta número 50 a Catalunya enguany. Pel que fa a les dades de violència de gènere, se situaria com a víctima mortal número 9 o 10 de violència de gènere.

Aquesta variació es deu al fet que l'últim presumpte cas de violència masclista mortal, que va tenir lloc a Sabadell, encara no s'ha pogut resoldre.

El cas de la Luz, sense resoldre: assassinat masclista a Sabadell

El cas es remunta al 3 d'agost, quan es va trobar una dona morta amb signes de violència a Sabadell, al Vallès Occidental.

A l'interior d'un pis ocupat il·legalment al carrer Fernán Caballero, al barri de Campoamor hi havia el cadàver de la Dary Luz Berrio Rodríguez, una jove colombiana que feia poc més d'un mes que s'havia instal·lat a Catalunya.

Luz / ElCaso

Luz, la víctima / El Caso

La Luz, de 30 anys, va viatjar des de Bogotà (Colòmbia) fins a Barcelona el 22 de juliol: va anar a viure a Sabadell amb el seu presumpte assassí i, tot i que era infermera, treballava en una barberia llatina del carrer Aribau.

Segons va poder saber ElCaso.cat, els seus familiars, van parlar amb ella el diumenge 1 d'agost i, dos dies després, la van trobar morta a l'interior del pis.

El xicot, en crida i cerca des de l'agost

Des de llavors, el seu xicot està en crida i cerca com a presumpte autor de l'assassinat masclista, que va ser confirmat com a tal per l'ajuntament de la ciutat.

Tal com va detallar aquest mitjà, es diu Jose Abel P.R., però també fa servir un altre nom: Eddy Javier C.G. A més, té dues identitats més i és un home perillós. Té 38 anys i és de República Dominicana, on se sospita que va fugir després del crim.

Eddy Javier C.G / Jose Abel P.R

L'home en crida i cerca / El Caso

És per això que, aquesta nova víctima que ha estat assassinada avui a la Garrotxa podria ser la número 10 o la número 9 si el cas de la Luz es resolgués com a un crim fora de la violència de gènere.