Final de la partida. Els Mossos d’Esquadra han abatut aquesta tarda en un mas del Baix Camp, a tocar de Maspujols, Reus i Riudoms, Marin Egeu Sabau, el vigilant de seguretat que aquest matí ha obert foc contra tres excompanys de feina seus a les oficines de Securitas a Tarragona. L'home està ferit greu, però amb vida.

Els operadors del GEI que han intervingut en l'assalt no han resultat ferits. Abans d'entrar a la seva posició, un equip de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE) dels Mossos, amb el seu equip de negociadors, ha intentat parlar amb ell, així i tot, no ha volgut saber res de rendir-se. Quan els agents han accedit al mas on estava atrinxerat, els ha detectat i ha obert foc contra els policies.

Un agent dels Mossos, ferit en la fugida

Abans d'amagar-se al mas, en la seva fugida després del tiroteig de Tarragona, a la rotonda de Maspujols, a la T-11, ha disparat també contra una patrulla dels Mossos d’Esquadra i ha deixat un agent dels Mossos ferit greu, que ha hagut de ser evacuat a Barcelona, tot i que no es pateix per la seva vida. Poca estona després del tiroteig a la zona de la T-11, els Mossos han pogut localitzar l’home, que anava amb una armilla antibales, en un mas, on estava esperant. 

Abans, a Tarragona, havia accedit a les oficines de Securitas, l’empresa per la qual havia treballat, i havia obert foc contra tres persones. Una d’elles ha resultat ferida crítica. Les altres dues, ferides greus. En la seva fugida, amb un Citröen Xsara, s’ha topat amb un control dels Mossos, on també ha disparat contra un agent de la policia catalana, un policia de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus, que ha resultat ferit greu i ha hagut de ser traslladat en helicòpter a Barcelona. Tot i que està greu, no es pateix per la seva vida. 

Atrinxerat en un mas a tocar de Maspujols

Després d’estar dues hores atrinxerat en un mas a tocar de la T-11, entre Maspujols i Riudoms, finalment el Grup Especial d’Intervenció (GEI) dels Mossos ha assaltat la zona i l’ha pogut detenir.

L’home està viu, però ferit molt greu. Cap dels operadors del GEI, que també han rebut trets, han resultat ferits. El pistoler ha estat traslladat en helicòpter, després d'haver-li fet un torniquet al mateix mas on estava atrinxerat.

Els agents del GEI han fet una primera incursió a la zona, i l'home no els ha detectat, així i tot quan ha vist que estaven accedint al mas, ha obert foc contra els policies, que per sort, no han resultat ferits. L'home ha rebut tres trets de bala, en zones no vitals, i ara mateix no es pateix per la seva vida. 

 

L'home havia amenaçat la seva empresa

Amb el pistoler ja detingut, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets i saber què ha portat l'home, que havia treballat per l'empresa Securitas, a obrir foc contra els seus excompanys de feina. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l'home ahir va enviar un correu a l'empresa, als responsables de Tarragona i també a diverses persones amb responsabilitat a l'empresa de seguretat, acusant-los de "lladres" i "racistes" i desitjant "bones festes".

foto3

Imatge que l'home va enviar a l'empresa, en el correu d'amenaça / ElCaso.cat

Després del correu d'ahir, del qual tampoc s'ha pogut aclarir què el va motivar, avui s'ha presentat armat i amb una armilla antibales a les oficines de l'empresa, a la plaça del General Prim de Tarragona, on ha deixat tres ferits, un d'ells crític. Juntament amb el correu, l'home, veí d'Alcover i de nacionalitat romanesa, va enviar també dues fotografies d'ell, fortament armat.