Marin Eugen Sabau, de 46 anys i conegut popularment com el pistoler de Tarragona, és un exvigilant de seguretat de Securitas que, fa sis mesos, va intentar matar els seus companys de feina disparant-los. Després, es va atrinxerar en una masia a Maspujols (Baix Camp) i va obrir foc contra els Mossos, que el van aconseguir neutralitzar. Des de llavors, està ingressat a l'hospital penitenciari de Terrassa (Vallès Occidental) i ha demanat l'eutanàsia, una petició que ha estat acceptada.

Marin Eugen, d'origen romanès, va treballar per Securitas Direct fins que el van fer fora. Aquest home de 46 acusava l'empresa de ser racistes i de deure'ls diners, concretament d'un quilometratge. Feia temps que ho estava planejant, de fet, els seus companys de feina van rebre correus plens d'amenaces on apareixia ell armat. 

Va disparar contra els seus excompanys de feina de Securitas

El 14 de desembre es va presentar a l'oficina de Securitas de Tarragona. Ho va fer vestit de color negre i amb una perruca. Un cop a l'interior de l'empresa, va començar a disparar contra els treballadors, deixant-los greument ferits

Després d'aquests intents d'homicidi, va fugir. Els Mossos el van identificar en un control i Sabau va respondre de la mateixa manera que amb els seus excompanys: disparant-los. Finalment, es va atrinxerar en una masia a Riudoms i, durant hores, el van intentar convèncer perquè es rendís, però no ho va fer.

Pistolero Tarragona / Europa Press
El pistoler de Tarragona ha demanat l'eutanàsia / Europa Press

Finalment, els Mossos el van neutralitzar i va quedar ferit crític. Des de llavors, està ingressat a l'hospital i, sis mesos més tard, ha demanat la mort assistida. Segons avança la Cadena Ser, després de la detenció li van haver d'amputar la cama.

"Reitera la seva idea de continuar la tramitació de l'eutanàsia"

"Sabau té una lesió medul·lar incompleta que, des de fa sis mesos, li genera una important dependència i un dolor neuropàtic. Després d'haver començat les mesures pertinents en l'àmbit mèdic per millorar la seva simptomatologia, reitera la seva idea de continuar la tramitació de l'eutanàsia i expressa el seu desig de què se li faciliti la possibilitat de morir de manera assistida", s'explica al document enviat al jutjat d'instrucció de Tarragona.

Marin Eugen Sabau va intentar matar cinc persones

Marin Eugen Sabau està acusat de cinc delictes d'homicidis en grau de temptativa i de tinença il·lícita d'armes i atemptat contra els agents de l'autoritat. Les víctimes han demanat que se suspengui el procés d'eutanàsia per tal de garantir el dret a la tutela judicial efectiva. No obstant això, els metges ja han autoritzat l'eutanàsia per al pistoler de Tarragona.