Era l'home més buscat des del 24 d'agost, el dia que va ofegar amb un coixí i matar al seu fill Leo. Aquest migdia una unitat especialitzada dels Mossos d'Esquadra que estava fent una batuda per la zona ha trobat el cadàver de Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, l'home de 44 anys i de nacionalitat argentina i espanyola, acusat del crim de l'hotel Concòrdia de Barcelona.

El cos del presumpte parricida estava en avançat estat de descomposició i els Mossos d'Esquadra l'han trobat penjat d'un arbre, a menys de 5 metres d'un camí que cada dia fan ciclistes i corredors, a tocar de la terminal T1 de l'Aeroport del Prat.

 

Els Mossos sabien que podia estar mort -no hi havia cap senyal de vida, com moviments de targetes o registres en hotels, des del dia del crim; no havia agafat cap vol i en l'escorcoll a casa seva es va trobar el passaport- però no sabien on era. Avui s'ha tancat el cas.

Crim Nen 2 anys - Hotel Concòrdia de Barcelona

Agents dels Mossos d'Esquadra a la zona on s'ha trobat el cadàver del parel del nen / GRS

Els investigadors de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) a mitja tarda parlaven del 99% confirmació que era l'assassí, i al vespre, després de l'aixecament del cadàver, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ho ha confirmat al 100%.

De matar el seu fill en un hotel a penjar-se a l'Aeroport del Prat

El dia dels fets va enviar un missatge a la seva exparella dient que anés a l'habitació 704 de l'hotel del Paral·lel i allà es van trobar el cadàver del Leo, el nen de dos anys que tenien en comú. Els esforços dels agents de la Guàrdia Urbana i dels tècnics del SEM no van servir per res i només van poder confirmar a la mort del menor.

Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, després de matar la criatura, quan encara no estava en cerca i captura, va escapar de l'hotel -s'hi havia registrat un parell d'hores abans- i va marxar fins a l'Aeroport del Prat, que és el darrer lloc on se'l va veure en vida.

Hi va arribar en taxi i va marxar a peu. Va anar en direcció a l'aparcament exterior de la terminal T1 i d'allà va entrar en un túnel que passa per sota d'una carretera fins a arribar a la zona on avui ha estat localitzat, entre la tanca i un canal del riu Llobregat, en una zona de canyes.

Crim Nen 2 anys - Hotel Concòrdia de Barcelona

Túnel per on va accedir a la zona de canyes, a tocar de la T1 / GRS

Feia vint dies que estava en cerca i captura

La mala olor del cadàver es podia sentir a diversos metres, però estranyament fins avui ningú l'ha trobat. El cadàver estava penjat d'un arbre d'uns quatre metres i una unitat central del cos, que estava fent recerca pel canal, l'ha pogut trobar.

A la zona els darrers dies s'havien fet batudes amb diverses unitats especialitzades com la canina o la nova unitat de drons, des de la T1 gairebé fins a tocar el Garraf, però sempre amb resultat negatiu. El cadàver, però, era més a prop d'on es creia. Els agents dels Mossos que s'han desplaçat a la zona de la troballa han hagut de tallar la tanca de ferro per poder accedir al cadàver, que presentava evidents signes de descomposició.

No tenia intenció de matar-se, abans del crim

Per l'estat del cos, els investigadors creuen que Martín Ezequiel Álvarez Giaccio es va llevar la vida la mateixa nit dels fets. El que no es podrà saber mai és que va anar a fer a l'Aeroport del Prat, si tenia intenció d'escapar del país i es va creure buscat per la policia o què li va passar pel cap.

Crim Nen 2 anys - Hotel Concòrdia de Barcelona

Pla general de la zona on s'ha trobat el cadàver de l'home, a l'Aeroport del Prat / GRS

De la manera com estava penjat, i el lloc, fa pensar als investigadors que no tenia intenció de matar-se, sinó que la situació, després dels fets, el van portar a aquest tràgic final. Haver-lo trobat sense vida tanca el cas, no podrà ser jutjat pel fastigós crim del petit Leo.

Segueix el secret de sumari

Al voltant de dos quarts de vuit del vespre d'aquest dimecres la jutgessa que ha assumit el cas ha autoritzat l'aixecament del cadàver, que ha estat traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Catalunya, on se li practicarà l'autòpsia.

A lloc dels fets quedava la marca que han deixat els agents per obrir la tanca per poder accedir al cadàver i també una resta de líquids corporals de la putrefacció del cos, durant aquests més de vint dies que ha estat penjat, i també la marca de la soga que va fer servir per ofegar-se encara penjada a l'arbre. El cas del crim del nen de dos anys a l'hotel Concòrdia de Barcelona s'ha tancat sabent que l'assassí ara ja no està lliure.