Dos presos de Mas d'Enric (Tarragona) s'han escapat de la presó i es troben en aquest moment en parador desconegut. Sobre ells pesa una ordre de cerca i captura que els Mossos han emès tot just ser coneixedors de la situació. Els dos pròfugs compartien cel·la i, segons sembla, havien planejat la seva fuga aprofitant els permisos que se'ls havien concedit.

Les fugues, si bé les separen algunes hores de diferència, s'han produït en un espai curt de temps aquesta mateixa setmana, la qual cosa ha posat en alerta a les forces de la seguretat i als funcionaris del centre penitenciari del qual s'han escapat. Ambdós criminals complien condemna a la presó per delictes de robatori, i van aprofitar els seus permisos per fugir: un, durant un permís per veure la seva família; l'altre, durant una excursió programada pel centre. Ara, els dos estan en recerca i captura, segons ha avançat el mitjà Diari de Tarragona.

La primera fuga: un dinar familiar del qual mai no va tornar

Al primer pres escapat li havien concedit un permís de segon grau de vuit hores, el qual havia de gaudir dimecres passat de 15 de juny. Amb aquest permís, el pres anava a visitar la seva família, menjar amb ells, passar una mica de temps junts i, finalment, tornar a la seva cel·la transcorregudes les vuit hores de permís. No obstant això, els fets no van succeir tal com s'esperava, i passades aquestes vuit hores, la família del pres va comunicar Mas d'Enric que l'home no tenia intenció de tornar a ingressar a la presó. A més, l'intern havia buidat prèviament la seva cel·la, i repartit les seves pertinences entre els seus companys.

La segona fuga: una excursió amb companys va ser l'excusa perfecta

El segon pres, company de cel·la del primer, formava part d'un grup de presos i tenia una sortida programada. La sortida consistia a visitar diferents recursos terapèutics fora del centre penitenciari, amb un descans al migdia per menjar. Quan va arribar l'hora de menjar, el pres es va excusar; algunes fonts han apuntat que l'home volia comprar-se un gelat, però no s'ha pogut corroborar aquesta informació. L'individu no va tornar amb la resta del grup, i els educadors van procedir a alertar els funcionaris de Mas d'Enric de la fuga.

Els dos homes compartien cel·la i havien comès diversos robatoris

Els dos presos, segons ha pogut saber el mitjà local tarragoní, els individus havien comès diversos robatoris. El primer pres que ha fugit és un home espanyol d'aproximadament 30 anys, que complia condemna des de l'any 2016 per aquests mateixos delictes; la data de sortida de presó estava fixada el 2028, si bé no era la primera vegada que trepitjava un centre penitenciari. El segon criminal, de 35 anys i la nacionalitat del qual no ha transcendit, acabava la seva condemna en dos anys, el 2024, per robatoris.

Els Mossos van activar el protocol de recerca i captura de forma immediata. Ara per ara, ambdós individus romanen en parador desconegut i no hi ha més informació sobre aquesta a prop.