Detenen un noi de 20 anys per set robatoris en menys de tres hores. Es tracta d'un jove que, entre les 19:30 i les 22:00 va fer set robatoris a set pobles diferents de l'interior de Catalunya i els Mossos busquen un altre home que el va ajudar.

Els Mossos d'Esquadra van detenir diumenge un jove de 20 anys per, presumptament, set robatoris en un mateix dia en diversos municipis de la província de Barcelona.  Busquen a una altra persona que va col·laborar amb el detingut.

Set robatoris a pobles diferents en dues hores i mitja

Segones les investigacions policials, el detingut, amb l'ajuda d'una altra persona, presumptament va cometre  set robatoris entre les 19.30 i les 22:00 del passat 22 abril, en comerços, hotels i restaurants en diferents municipis: Solsona (Solsonès), Navès, Manresa (Bages), Cardona, Berga (Berguedà) i Espunyola.

El modus operandi dels lladres era sempre el mateix

Els agents, després de rebre les denúncies, van determinar que tots els robatoris els havien fet les mateixes persones, ja que el modus operandi era sempre el mateix i van aconseguir identificar-los. Un ha quedat detingut i l'altre encara està en crida i cerca.

Tapaven amb una revista o un cartell l'objecte que volien robar

Per fer-ho, distreien les víctimes tapant amb una revista o un cartell l'objecte que volien robar, guardaven el que volien, i marxaven ràpidament del lloc dels fets. 

Detención Mossos d'Esquadra / Archivo
Els Mossos d'Esquadra detenen un home que ha fet set robatoris en menys de dues hores i mitja a diferents pobles de Catalunya: busquen un altre jove que l'ha ajudat  / Arxiu

Els lladres tenen molts antecedents per delictes similars

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació i van aconseguir detenir un dels presumptes autors dels set robatoris i van confirmar que tenien diversos antecedents policials per delictes contra el patrimoni a diferents comerços i negocis de restauració.

Investigació oberta per localitzar i detenir el segon autor dels fets

Els agents van detenir el passat 15 de maig a un dels presumptes autors, encara que manté oberta una investigació per localitzar i detenir el segon autor. El primer detingut va passar aquest dimarts a la disposició judicial.