Carretera sense sortida. Això és el que deuen haver sentit una desena de conductors de camions i furgonetes a les àrees de servei i descans de l'AP-7 mentre els robaven violentament diversos lladres. La zona d'actuació de l'autopista es localitzava principalment a Girona i el nord de Barcelona. En un període d'uns set mesos, el grup hauria sostret productes valorats en més de 120.000 euros. La marca més preuada i que més se'n van emportar era Mercedes Benz. Els Mossos d'Esquadra han desarticulat l'organització i han detingut quatre persones com a presumptes autores materials dels fets.

 

La metodologia utilitzada per aquests lladres era desplaçar-se fins a les àrees de servei en horari nocturn. Un cop allà cometien els robatoris aprofitant que el xofer dormia a la cabina del camió, com és habitual en distàncies llargues de transport de mercaderies. En la meitat dels robatoris dels que es té constància, un total de vuit, els arrestats van emprar violència i intimidació envers els conductors per assegurar la consumació de l'atracament. Fins i tot, en un d'ells, van exhibir i encanonar el camioner amb una arma presumptament de foc. 

Magatzems per productes valorats en 120.000 euros

Un cop localitzaven una mercaderia que els interessava i que consideraven que tenia un valor econòmic alt en el mercat negre i hi podien donar sortida, forçaven la porta del remolc del camió i carregaven la mercaderia a les furgonetes que havien sostret prèviament (més de la meitat de la marca citada). Posteriorment transportaven les mercaderies des de les àrees de servei fins a algun dels magatzems clandestins que el grup disposava a les poblacions de Mataró (Maresme) i Vilamalla (Alt Empordà). Les víctimes van denunciar els fets i els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació a finals d'agost del 2022 per identificar i localitzar els assaltants. 

Després de mesos d'investigació, la policia catalana ha detingut set persones, amb antecedents per delictes contra el patrimoni. Totes elles treballaven de forma molt organitzada en l'àmbit patrimonial del món del transport en el que es coneix com a "teloners". Eren molt selectius, a més, i sortien a la nit per cercar camions que transportessin productes exclusius o valuosos, com ara material informàtic, medicaments, electrodomèstics, tecnologia o roba de marca. Els arrestats estan acusats de quatre robatoris amb força, quatre amb violència i intimidació, sis delictes de sostracció de vehicles tipus furgoneta de grans dimensions i pertinença a grup criminal. El valor dels productes furtats és de més de 120.000 euros.

Quatre detinguts i en llibertat amb càrrecs

Els quatre presumptes lladres van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció número 4 de Granollers i el magistrat ha decretat la llibertat amb càrrecs. També ha imposat mesures preventives com la prohibició de circular per l'autopista AP-7 fins a finalitzar el procediment judicial. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions de la resta de membres de l'organització.