Els Mossos d’Esquadra han detingut a Granollers (Vallès Oriental) una cinquena persona implicada en l’assassinat d’un home en un pis ocupat de Valls, a l’Alt Camp, el passat 21 de març. Aquest nou detingut, un home de 36 anys, havia burlat el cordó policial que els Mossos havien establert pels voltants del carrer de l’Església, on va aparèixer el cadàver, i va aconseguir amagar-se durant gairebé una setmana. Amb aquest arrest, la policia catalana creu haver enxampat els tres autors materials de la mort violenta d’aquest home de 45 anys.

Tres dels detinguts ja són a presó

Els Mossos van poder detenir el primer sospitós, un jove de 23 anys, només unes hores després de la troballa del cos als baixos d’un edifici ocupat de la capital de l’Alt Camp. L’endemà, la policia catalana va fer dos arrestos més: un home de 30 anys i una dona de 47. Després de prestar declaració davant el jutjat d’instrucció número 3 de Valls, el passat divendres, els tres detinguts van ingressar a presó de manera provisional i sense fiança. Una segona dona va ser interrogada també amb la resta de sospitosos, però va quedar en llibertat provisional per considerar-se que no tenia relació directa amb els fets comesos.

La investigació duta a terme pels agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) del Camp de Tarragona ha determinat que els tres homes arrestats són els autors materials de la mort, segons ha avançat el Diari de Tarragona i ha confirmat ElCaso.cat, mentre que la primera dona detinguda hauria col·laborat amb ells ajudant-los a encobrir el crim. A hores d'ara, el cas es troba sota secret de sumari, però la investigació continua oberta per tal d'esclarir tots els detalls i les circumstàncies en què es va cometre l'assassinat.

Formaven part del mateix grup de lladres

Tal com va informar ElCaso.cat, els cinc detinguts i la víctima formaven part de la mateixa banda criminal que es dedicava a efectuar robatoris violents per tot el municipi, i també estarien involucrats en tràfic de drogues. De fet, el lloc on va aparèixer el cadàver, un bloc de pisos ocupat, es feia servir com a amagatall per la majoria de lladres de Valls, i també albergava un antre de droga. Aquest fet va permetre als investigadors estrènyer el cèrcol i trobar ràpidament els presumptes assassins.