Els veïns del carrer Salvador Espriu de Mataró no han pogut dormir tranquils aquesta passada matinada i potser tardaran algunes nits a poder agafar el son amb total normalitat. Una persona desconeguda s'ha dedicat a calar foc als cotxes que hi havia aparcats en aquesta via del barri de Vista Alegre, una zona residencial plena d'habitatges als afores de la capital del Maresme. Els fets s'han produït quan passaven pocs minuts de dos quarts de quatre de la matinada i fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, així com diverses patrulles de la Policia Local de Mataró i dels Mossos d'Esquadra.

Les flames han acabat calcinant completament cinc cotxes, a més de provocar desperfectes en dos més. També s'han produït afectacions a les tanques i les façanes de dos habitatges del carrer molt propers al foc, on també hi ha entrat el fum. L'incendi i els espetecs que feien els cotxes en cremar van despertar els veïns del carrer, que fins que no van arribar els Bombers al lloc dels fets van intentar apagar el foc amb els seus propis mitjans, tal com explica el diari digital Capgròs. Un cop els serveis d'emergències van arribar, es van apagar les flames, es van revisar els vehicles, es va netejar la calçada i es van ventilar les cases afectades.

L'incendi ha estat provocat per alguna persona

Un cop extingit l'incendi, s'ha obert una investigació per esclarir què ha passat i com s'ha iniciat l'incendi. Els primers indicis apunten clarament al fet que ha estat un foc intencionat i que no es tracta d'un accident, ja que s'han pogut localitzar tres focus diferenciats on s'han iniciat les flames. De fet, l'autor o autors dels fets han intentat calar foc a diferents vehicles. De moment, encara no se sap qui hi ha darrere d'aquest succés, què l'ha motivat i si es tracta d'un fet aïllat o en les pròximes nits es pot produir un incendi similar i un piròman nocturn campa a plaer per Mataró.

incendi cotxes mataro
Imatge dels cotxes cremats al carrer Salvador Espriu de Mataró. / Foto: Patrulla Veïnal Mataró