Es pot viure 20 anys a Catalunya amagat de la justícia i de la policia? Sí, es pot. És el que han fet un tiet i el seu nebot, Vasile Ostas i Cristian Rad, que l’any 2003 van assassinar un jove a França. Us expliquem el cas Malgrat a ElCaso Exprés.

El cas s’ha batejat com a cas Malgrat pel seu inici. La Unitat Central d’Homicidis de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra va recuperar la investigació d’un crim que estava en via morta, la d’una prostituta que va ser trobada al voral d’una carretera, a Malgrat de Mar. Repassant el cas, que és l’especialitat d’aquesta unitat, que es dedica a intentar resoldre crims que han quedat sense culpable, van veure que dues persones que havien estat identificades a prop de la zona tenien alguna cosa curiosa, i fins i tot, havien estat detinguts per problemes en el món de la prostitució.

 

Eren dos homes croats, en aquell moment, sense antecedents a Catalunya. No en tenien perquè s’havien identificat amb passaports i documentació falsa, i, d’aquesta manera, van poder viure durant 20 anys a Catalunya, sense aixecar la llebre. Van ser identificats, investigats i detinguts, però mai van arribar a saber qui eren. Fins ara. Les investigacions d’aquell crim a Malgrat de Mar va fer revisar a la policia tots els detalls i van esbrinar que aquells dos homes, tiet i nebot, no eren qui deien ser. Quan van saber qui eren, si bé no va servir per resoldre el crim del Maresme, sí que va permetre detenir-los, als dos, per un crim també de 2003 a França.

Els dos es dedicaven al negoci de la prostitució i van matar, a cops, després de torturar-lo, un client que s’havia enamorat d’una de les noies que ells tenien com esclaves, una noia de nacionalitat romanesa. Després del crim van escapar i la investigació de la Gendarmeria va permetre identificar-los, però ja havien escapat. El cas Malgrat, ara, per la perícia policial, ha permès caçar-los a Catalunya, on, incomprensiblement, han estat amagats durant vint anys. 

Els successos no descansen

Els successos no descansen i a ElCaso Exprés, el nou format d'ElCaso.cat per explicar els casos més rellevants de la crònica negra de casa nostra, us ho narra. Aquest és el sisè capítol d’una sèrie que ja ha explicat, entre altres casos, el pistoler de Terrassa, el pistoler de Tarragona o les estafes en prostíbuls de Barcelona o en discoteques de la capital.