Luis Phillipe de Paula és el protagonista del primer ElCaso Exprés i l’home que els Mossos d’Esquadra van detenir a Terrassa (Vallès) per haver obert foc amb una pistola 9 mm i haver ferit un jove a la cama, fa pocs dies. Però qui és Luis Phillipe de Paula? És un vell conegut de la policia catalana. Recordeu el vídeo, famós i viral, d’un pres que mentre era traslladat al dentista, a la rambla de Terrassa, va ser alliberat per un còmplice? El pres era Adrián Molina i el còmplice, Luis Phillipe de Paula. Es tracta, aquest segon, d’un jove brasiler, però que tot el seu currículum delictiu l’ha fet a Catalunya.

 

Havia ingressat a la presó pels fets del primer vídeo, el pla de fugida d’Adrián Molina, i també per altres delictes, però ara tornava a estar lliure. Després de ser detingut pels Mossos pel tiroteig de Terrassa, ara ha tornat a la presó, ha tornat al Centre Penitenciari de Joves, a la Roca del Vallès

El primer protagonista d'ElCaso Exprés

Allà no va fer massa amics, i ja l’esperaven. Ha hagut de demanar protecció per evitar que li fessin mal. Té relació d’amistat amb un altre jove aficionat a les armes, Roger López. Conegut, lamentablement, per l’assassinat a trets d’un home en un camp de tir de Canovelles. La història de Luis Phillipe de Paula serveix per estrenar aquestes píndoles de successos, ElCaso Exprés. Cada setmana aproparem, en format breu, pensat per consum ràpid a xarxes socials, i anant a conèixer els protagonistes, les notícies de successos de casa nostra.

detingut tiroteig terrassa albert segura acn
El detingut al tiroteig de Terrassa / Foto: Albert Segura, ACN