Recordeu Marin Eugen Sabau? El “pistoler de Tarragona” que el desembre de 2021 va assaltar, armat fins a les dents, l’oficina de Securitas de Tarragona. Després d’obrir foc i ferir a diverses persones, va escapar en direcció a Reus, ferint un agents dels Mossos d’Esquadra a la rotonda de Maspujols (Baix Camp). D’allà va escapar i es va poder amagar en una masia, on va ser finalment abatut pel Grup Especial d’Intervenció (GEI) dels Mossos

 

S’estava fent fosc i era perillós. Podia i ja havia fet mal. Amb trets de distracció els especialistes del GEI van intentar-lo fer rendir; les negociacions de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE) havien estat negatives. Marin Eugen Sabau va respondre a trets i va ser neutralitzat. 

Va rebre tres impactes i van ser els mateixos operadors del GEI qui li van fer la primera assistència, fins que es van poder desplegar sanitaris de l’ORCA del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), especialistes en incidents crítics. Aquesta història, la del “pistoler de Tarragona”, aquesta setmana ha tornat a ser notícia i n’hem parlat en un nou episodi d'ElCaso Exprés

La denúncia de la germana

La germana de Marin Eugen Sabau ha presentat una querella contra els Mossos d’Esquadra on apunta que l’actuació va ser “desproporcionada” i que no es va negociar prou amb el seu germà abans d’abatre’l. La policia catalana defensa la seva actuació i apunten que es tracta d’una operació de la família de l’home, que finalment va ser eutanasiat, per treure’n rèdit econòmic. 

Més ElCaso Exprés

Aquest és quart capítol d’aquesta sèrie de successos exprés d'ElCaso.cat, un format que permet, a les xarxes socials d'ElNacional.cat, compartir històries en format breu i àgil. ElCaso Exprés ha explicat la història del pistoler de Terrassa, d’un grup de marroquins que entraven bitllets falsos en discoteques de Barcelona i els dos prostíbuls de Barcelona on droguen i plomen els seus clients. Els successos no descasen.