Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta setmana un home que feia de metge especialista en cardiologia sense titulació en una clínica privada de Vilanova i la Geltrú, al Garraf. Aquest presumpte delicte d’intrusisme es va poder destapar quan una infermera de la mateixa clínica va denunciar a la policia catalana un abús sexual per part d’aquest metge, originari de Sud-amèrica, i es va estirar el fil. Segons denuncia la seva companya, l’home li va fer tocaments sense consentiment, que va posar els fets en coneixement de la clínica i també de la policia, que va obrir una investigació.

Cardiòleg sense titulació homologada al nostre país

Els Mossos van poder esbrinar que la titulació que l’home havia presentat per treballar a la clínica estava falsificada i no estava homologada correctament a l’Estat espanyol i que això, presumptament, era un delicte d’intrusisme. Els investigadors de la policia catalana sí que han confirmat que l’home disposava d’una titulació similar al seu país d’origen, però que no estava homologada al nostre, un fet que li impedia exercir. L’home passava consulta en aquesta clínica privada que dóna servei a diverses mútues i que té sucursals per tot Catalunya, però no practicava, si més no en aquest centre, intervencions quirúrgiques.

Aquesta setmana la policia el va arrestar pels dos delictes. L’abús sexual contra la seva companya de feina i també per l’intrusisme. Després de ser arrestat i ser entregat al jutge de guàrdia de Vilanova i la Geltrú, va quedar en llibertat amb càrrecs a l’espera de ser citat pel jutge que n’assumirà la tutela. Alhora, ha estat apartat de la clínica després de saber-se que no disposava de la titulació homologada.

La clínica no en sabia res

Els Mossos d’Esquadra no tenen indicis que la clínica fos coneixedora de la falsificació de l’homologació de la titulació per part del metge, però es manté oberta la investigació per aclarir-ho. Durant el temps que ha exercit, i segons la informació recollida pel mateix centre i també pels agents de la Unitat d’Investigació (UI) de la comissaria de Vilanova i la Geltrú no consta que cap pacient hagués reportat problemes amb el pacient per la seva falta de titulació homologada.