Aquesta nit i matinada ha estat moguda a Olivella, al Garraf. Tres agents municipals del poble van rebre l’avís d’un incident en un dels domicilis del municipi, l’alerta avisava d’un possible cas de violència masclista, pels crits que havien sentit uns veïns. Quan els vigilants municipals van arribar al lloc es van trobar una parella, una dona de 30 anys i un home de 60, que s’estaven barallant, llençant-se objectes i agredint-se al carrer del Cel, d'una de les urbanitzacions d'aquest municipi.

Quan els vigilants van voler reduir l’home que estava agredint a la dona, ella mateixa va atacar els guàrdies municipals, per evitar la detenció del seu marit. Un dels agents va rebre cops i esgarrapades. Finalment, la dona va ser detinguda pels Mossos d’Esquadra per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat. Van anar en ajuda seva i va acabar detinguda per haver agredit a agents de l’autoritat. Però no es va acabar aquí.

L'home intenta matar els vigilants amb un matxet

L’home va entrar a casa seva i va sortir armat amb un matxet, que va mostrar i també va fer servir per atacar un dels guàrdies municipals. Un dels agents, però, va fer ús del gas pebre per intentar-lo dissuadir, fet que va fer recular l’home, que es va parapetar a l’interior de casa seva.

Els Mossos d’Esquadra van envoltar la casa, també amb la col·laboració d’equips de l’ARRO, però finalment es va escapar cap a una zona boscosa, on es va perdre. Durant la nit els Mossos d’Esquadra han negociat amb un dels patriarques gitanos pels quals treballen com a jardiners de marihuana per tal de facilitar l’entrega de l’home que s’havia escapat. Al voltant de les vuit del matí s’ha presentat a casa seva i ha quedat arrestat per un delicte de temptativa d’homicidi. L’home i la dona, els dos de nacionalitat uruguaiana, seran entregats al jutge de guàrdia demà dissabte.

Els vigilants demanen més eines

L'Associació de Guàrdies, Agents i Vigilants Municipals de Catalunya ha lamentat els fets i ha assegurat que aquest setembre hi ha hagut diversos casos de violència masclista arreu de Catalunya on han hagut d'intervenir "amb mitjans de defensa mínims". El col·lectiu reclama "eines jurídiques i físiques", com pistoles tipus Taser, per poder actuar, després dels greus fets d'aquesta nit a Olivella.