Novetats del triple assassinat de les nenes d'Alcàsser: han ordenat que s'examinin tres mostres de pèl trobades al cotxe de Miguel Ricart, un dels responsables del macabre crim. Segons les investigacions de la Guàrdia Civil i la sentència judicial, és molt probable que els dos assassins no actuessin sols i que hi hagués la intervenció d'una tercera persona. Per aquest mateix motiu, aquesta nova anàlisi és clau per corroborar aquesta teoria.

El cas Alcàsser ha estat un dels més macabres dels darrers 30 anys a la societat espanyola. La nit del 13 de novembre del 1992, la Miriam, la Toñi i la Desirée, tres adolescents de 14 i 15 anys, van desaparèixer en estranyes circumstàncies mentre estaven fent autoestop per anar a una discoteca de Picassent des d'Alcàsser. 

Les nenes d'Alcàsser van ser segrestades, torturades, violades i assassinades

El 27 de gener del 1993, dos apicultors van trobar els cadàvers de les desaparegudes al paratge de La Romana, una zona rural del municipi de Tous, a uns 40 quilòmetres d'on van ser vistes per última vegada. L'autòpsia va determinar que, després del segrest, havien estat agredides sexualment en múltiples ocasions i que, després de torturar-les, les van assassinar d'un tret al cap. Posteriorment, van amagar els cossos, que van ser trobats al cap de dos mesos.

Miguel Ricart i Antonio Anglés, dos assassins que estan en llibertat

Hi ha dos autors dels fets i, malgrat la gravetat de la situació, els dos estan en llibertat. Miguel Ricart va estar a presó com a responsable del triple crim, però com que ja ha complert la condemna, està en llibertat. L'altre responsable és Antonio Anglés, que mai va ser jutjat pels fets, ja que es va fugar i, en l'actualitat, continua sent un dels fugitius més buscats per la Interpol. Queden pocs anys perquè prescrigui el crim i, si no l'aconsegueixen trobar en aquest curt període de temps, mai podrà ser jutjat pels assassinats que tant van commocionar l'Espanya dels anys 90.

Ordenen l'anàlisi de tres mostres de cabell trobades al cotxe de l'assassí

Fa dues setmanes, van sortir a la llum els resultats de 116 mostres de cabell trobades al cotxe dels assassins i, malauradament, no van poder extreure el perfil genètic. Així i tot, des del Jutjat d'Instrucció número 6 d'Alzira ha ordenat que es tornin a fer noves proves. En aquest cas, el nou magistrat que porta les diligències del cas ha demanat que s'analitzin les mostres d'ADN de tres cabells trobats al cotxe de Miguel Ricart. Segons explica Las Provincias, som tres mostres de cabell sense arrel trobats al vehicle i que podrien ser determinants per obtenir més detalls d'aquest macabre crim.

El cas Alcàsser, a punt d'esgotar totes les vies per resoldre'l

D'altra banda, també s'analitzaran mostres d'ADN trobades al lloc del crim. Aquestes dues proves són les úniques alternatives per tancar el cas, ja que s'estan esgotant totes les vies per saber si hi va haver un tercer implicat. Encara que tot apunta que sí, de moment, no hi ha cap prova que incrimini a una altra persona, caldrà espera a saber els resultats de les anàlisis forenses per esbrinar més detalls i esclarir els fets.