Un accident entre un autobús i un turisme ha deixat deu persones ferides, que han estat evacuades pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a diferents centres sanitaris. El xoc entre els dos vehicles s'ha produït poc abans de les 12:11 del migdia, quan els serveis d'emergències han rebut l'avís per l'accident. El sinistre ha ocorregut a la carretera B-201, dins del terme municipal del Prat de Llobregat. Un total de vuit dotacions terrestres dels sistemes d'emergències, dues dels Bombers de la Generalitat, i sis ambulàncies del SEM, s'han desplaçat fins al punt on ha tingut lloc l'accident per socórrer i atendre les víctimes. De la desena de persones ferides, vuit d'elles presenten ferides i lesions lleus, mentre que dues han resultat ferides de poca gravetat, segons ha confirmat el SEM. 

L'autobús i el turisme han col·lidit a la carretera B-201

El sinistre viari ha tingut lloc pocs minuts després de les dotze del migdia, i els serveis d'emergències han rebut l'avís a les 12:11 hores, concretament. Per causes que es desconeixen i que no han transcendit, un autobús de la línia L-70, la capacitat del qual es desconeix, i un turisme, han col·lidit a la carretera B-201, a l'altura de la zona de Mundiauto, al municipi del Prat de Llobregat, segons ha sabut el mitjà local Periòdic Delta. El xoc entre els vehicles ha provocat una desena de persones ferides. Afortunadament, els seus pronòstics són favorables, ja que els ferits presenten lesions lleus i de menys gravetat; no hi ha cap persona, doncs, ferida de gravetat. 

accident autobus cotxe deu persones ferides prat llobregar
En aquest accident viari, que ha deixat deu ferits, s'han vist involucrats un autobús i un cotxe. / Foto: Bombers de la Generalitat

Els fets els han confirmat els serveis d'emergències que han assistit l'accident, el Sistema d'Emergències Mèdiques i els Bombers de la Generalitat, a través dels seus comptes de Twitter. En total, s'han activat i desplaçat fins al lloc dels fets vuit dotacions terrestres, dos dels Bombers i sis del SEM, per atendre les víctimes i traslladar-les a diferents centres sanitaris

Balanç positiu de la sinistralitat a les carreteres catalanes el primer semestre de 2022

Recentment, el Servei Català de Trànsit ha fet públic el balanç de la sinistralitat a les carreteres catalanes, que analitza les dades recollides durant els primers sis mesos de l'any. Malgrat l'elevada xifra de víctimes mortals, que és de 115 persones, el balanç és positiu. Segons les dades del SCT, durant els primers sis mesos de 2022 s'ha registrat una reducció del 5,7% de víctimes mortals, respecte al 2019, així com una reducció del 14,2% de les persones ferides greus arran d'accidents viaris. Tanmateix, sí que s'ha registrat un augment de les col·lisions frontals, les quals han representat un 31,4% dels sinistres mortals d'aquest primer semestre de 2022.