Els Mossos d’Esquadra han denunciat per conducció temerària un ciclista que aquest diumenge va ser atropellat per un cotxe a la carretera BV-5114 al terme municipal de Campins, al Vallès Oriental. L’home, víctima i infractor, va ser atropellat en un avançament que els Mossos, després d’analitzar el vídeo, que s’ha fet viral a les xarxes socials, han dictaminat que va ser negligent.

Els fets es van produir aquest diumenge quan el ciclista, fent el descens d’aquesta carretera, en sentit Sant Celoni, va intentar avançar un cotxe i va impactar, de cara, contra un vehicle que circulava en sentit contrari. El vídeo, segons els Mossos d’Esquadra, demostra que el ciclista, de 63 anys, va cometre una imprudència en l’avançament, fet pel qual ha acabat denunciat administrativament per conducció temerària. Després d’impactar contra el vehicle i caure terra, va haver de ser traslladat d’urgència a un centre mèdic, tot i que el seu pronòstic és lleu i no es pateix per la seva vida. 

 

En el mateix moment de l’accident els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Metropolitana Nord van identificar el conductor i van visionar el vídeo que havia gravat el copilot d’un cotxe que circulava en la mateixa direcció que el ciclista, i van denunciar-lo per aquesta conducció temerària. Fonts de la policia catalana han explicat que l’han denunciat administrativament i no per la via penal ja que només va posar en risc, amb la seva actitud, la seva seguretat, i no la dels altres usuaris de la via. Tot i això, en impactar contra el cotxe, va causar danys al vehicle. El ciclista va ser sotmès a les proves d’alcohol i drogues i va donar negatiu, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

El vídeo de l’avançament s’ha fet viral i no ha deixat a ningú indiferent. Amb milers de visualitzacions a Twitter, molta gent ha opinat sobre la maniobra del ciclista denunciat. Molta gent també ha posat en dubte l’actuació del cotxe, que asseguren que havia tancat expressament al ciclista, un fet que els especialistes en trànsit dels Mossos d’Esquadra, que han investigat el sinistre i han visionat les imatges, descarten. 

Atropellament mortal de dos ciclistes a Castellbisbal

Aquest vídeo arriba pocs dies després d’uns fets que van posar els pèls de punta. A Castellbisbal, a la mateixa comarca, un conductor sense carnet i sota els efectes de substàncies psicotròpiques, va atropellar un grup de ciclistes, deixant-ne dos de morts i un de ferit crític. El conductor va escapar del lloc dels fets, i va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra, després d’investigar el vehicle, que va aparèixer a Martorell. L’home, de nacionalitat espanyola, va ingressar a presó acusat de dos delictes d’homicidi. Els Mossos d’Esquadra, per evitar situacions de risc, han intensificat els darrers caps de setmana la vigilància a les carreteres que habitualment fan servir els ciclistes.