Les proves d'ADN practicades al cadàver que aquest divendres va aparèixer al cap de Peñas han descartat que sigui el de Sandra Bermejo, la psicòloga de 32 anys desapareguda a aquesta zona d'Astúries el passat 8 de novembre. La identitat del cos sense vida encara es desconeix i se seguiran fent més exàmens forenses per tal d'identificar-lo i determinar les causes de la mort, segons han informat des de la Guàrdia Civil. 

Un pescador va trobar el cadàver en avançat estat de descomposició flotant a l'aigua en una zona de platges sota un penya-segat, a pocs metres d'on es va perdre la pista de la jove psicòloga. Les restes van ser traslladades en helicòpter fins a Gijón, perquè pogués ser identificat i se li practiqués l'autòpsia. Les proves d'ADN han descartat que sigui el de Sandra Bermejo i s'haurà de seguir fent proves per saber qui és. De moment, només se sap que és una dona d'entre 25 i 35 anys.

En les últimes hores, tant fonts policials com la família de la psicòloga havien demanat prudència a l'hora d'aventurar-se a dir que seria el seu cadàver, ja que recordaven que hi ha altres persones perdudes a la zona des de fa temps. De fet, en aquesta última setmana han aparegut els cadàvers de tres persones flotant al mar Cantàbric. Un cop s'ha confirmat que no era ella, la Policia Nacional ha reprès les seves tasques de recerca per la zona.

La Policia Nacional insisteix que va desaparèixer voluntàriament

Els investigadors de la Policia Nacional mantenen que la principal hipòtesi sobre la desaparició és que va marxar voluntàriament i esperen que el seu cadàver aparegui flotant al mar Cantàbric. La família de Sandra Bermejo es va reunir fa uns dies amb els responsables policials per conèixer de primera mà com anava la investigació, però es van mostrar molt disconformes amb aquesta teoria i creuen que va desaparèixer contra la seva voluntat i amb la participació d'una tercera persona. 

En aquest sentit, fa uns dies el seu advocat va assegurar que en el moment de la seva desaparició no estava sola. Fins i tot, s'ha conegut els testimonis d'uns pescadors que aquella matinada van anar al cap de Peñas i van trobar tres cotxes aparcats junts i la resta de l'aparcament buit. Es van aprovar a observar-los pensant que serien de pescadors furtius, però no van veure res sospitós i van marxar. A primera hora del matí, dos d'aquells vehicles havien marxat i només en quedava un: el de Sandra Bermejo.

Una camisa i un grup esotèric, altres pistes sobre la desaparició

La Policia Nacional segueix buscant Sandra Bermejo per la zona del cap de Peñas, mentre la investigació té dos fils oberts dels quals tirar. El primer és la camisa blanca que va aparèixer en una platja de difícil accés sota un penya-segat i que s'està analitzant per saber si era de la psicòloga desapareguda. La seva família no la va reconèixer, però feia dos anys que s'havia instal·lat a Gijón i podria ser que la comprés durant aquesta època.

D'altra banda, també s'està investigant la vinculació que la jove desapareguda tenia amb el grup esotèric 'Aguas de Estrella'. Des que havia començat una nova vida a Astúries, Sandra Bermejo havia establert contacte amb diversos membres d'aquest grup, entre ells el seu líder Roberto. Tots junts haurien anat a fer escapades i retirades espirituals als Pics d'Europa. A més, el seu últim aniversari, el 3 de setembre, l'haurien celebrat a una finca del líder del col·lectiu.