Cleo Smith, una nena de quatre anys, va desaparèixer misteriosament dissabte passat de matinada a Macleod, una localitat d'Austràlia, on estava de campament amb la seva mare. En plena nit i segons se sospita, algú va entrar a la tenda i es va emportar la petita.

On és la Cleo?

La policia de Western Austràlia, l'exèrcit i voluntaris de tot el país fa dies que rastregen juntament amb agents de Perth, que s'han desplaçat expressament al lloc, la zona de Macleod per trobar la petita Cleo, que va ser presumptament segrestada quan dormia en una tenda de campanya.

Encara que no s'han donat gaires detalls, la policia demana col·laboració ciutadana i tots els efectius possibles per localitzar com més aviat millor la nena, que se sospita que està en greu perill.

Recerca desesperada d'una nena australiana de 4 anys

Els fets es remunten a la matinada de dissabte, quan la menor estava de campament amb la seva mare, Ellie Smith, el seu padrastre, Jack Glidon, i la seva germana Isla.

La mare la va ficar a dormir a la nit i quan es va despertar a la tenda de campanya on dormien, la Cleo havia desaparegut. Des d'aleshores les forces de seguretat la busquen a contrarellotge i tement-se el pitjor.

I és que la possibilitat que la nena sortís sola ha estat ja pràcticament descartada, ja que la cremallera de la porta de la tenda estava pujada fins a un punt a què era gairebé impossible que ella arribés, segons ha declarat l'inspector al càrrec, Jon Munday, a la cadena de televisió ABC d'Austràlia.

Descarten que s'escapés i es temen el pitjor

Munday ha assegurat que encara no se sospita d'algú en concret, però que s'estava investigant als delinqüents sexuals registrats per la zona. "Qualsevol delinqüent sexual registrat que es trobava als voltants de Carnarvon ha estat identificat i interrogat".

També s'ha pres declaració policial al pare biològic de la Cleo, segons la cadena 7 News. Aquest, anomenat Daniel Staines, es trobava a més de 1000 quilòmetres de distància del lloc dels fets, per la qual cosa la policia no veu indicis que estigui involucrat en la seva desaparició.

Demanen col·laboració ciutadana: estava dormint en una tenda de campanya

La mare de la Cleo, Ellie, ha fet una crida desesperada per demanar ajuda.

Segons el seu testimoni, la seva filla mai no se n'hauria anat pel seu propi peu i li tenia por al mar. Ella estava dormint a uns metres de distància amb la seva parella, en una part separada de la tenda, però cap no va escoltar res durant la nit.

La tenda, de la qual també va desaparèixer el sac de dormir de la petita, està sent analitzada pels cossos forenses.

Agents de la policia muntats a cavall són els encarregats de rastrejar les dunes de difícil accés de la costa, i diversos drons sobrevolen la zona a la recerca d'alguna pista.

Similituds amb el cas de Madeleine McCan

Aquest cas recorda als fets succeïts el 2007 a l'Algarve de Portugal, on va desaparèixer Madeleine McCan, la nena britànica que estiuejava amb la seva família i que va ser presumptament segrestada mentre dormia en un hotel amb els seus germans.

De fet, sobre aquest cas, fa poc que la fiscalia alemanya va assegurar que, després de catorze anys d'investigació, tenien pràcticament total seguretat de qui havia sostret i assassinat la Madeleine.

Es tracta de Christian Brueckner, un conegut pedòfil alemany que ja està a presó per altres delictes relacionats amb violència sexual contra nens.