Gir de 180 graus al cas de Madeleine McCann: un excomissari de la policia judicial de Portugal acusa directament als pares de la nena de ser els responsables de la seva desaparició i de fingir el seu segrest.

Segrest i desaparició de Madeleine McCann

Madeleine McCann, natural del Regne Unit, va desaparèixer el 3 de maig del 2007 a Praia da Luz (Portugal) on la menor, que en el moment dels fets tenia 4 anys, estiuejava amb la seva família. Ja han passat 14 anys des que va desaparèixer i se li ha perdut el rastre: ningú sap on és i les possibilitats que estigui viva són molt escasses.

On és la Madeleine i qui la va segrestar?

Al llarg d'aquests anys, han intentat esbrinar de totes les maneres possibles qui hi ha darrere del segrest i desaparició de Madeleine McCann, que actualment ja seria major d'edat. El cas de la petita Madeleine ha estat un dels més mediàtics dels últims anys i, de moment, ningú ha pogut respondre a les preguntes: on és la Madeleine i qui la va segrestar?

Un excomissari acusa els pares de la nena de la desaparició

No obstant això, un excomissari de la policia judicial portuguesa ha decidit trencar el seu silenci i ha explicat que, segons el seu punt de vista, els pares de Madeleine McCann són els responsables de la desaparició i segrest de la nena. Gonçalo Amaral, de 61 anys, va estar dirigint aquest cas durant els cinc primers mesos i des d'un primer moment, sempre va sospitar dels pares, però com que els seus superiors no estaven d'acord amb la seva hipòtesi, el van apartar i destituir de la investigació, explica el diari alemany Bild.

Christian Brueckner, el principal sospitós del cas

Tot i que actualment Christian Brueckner, un famós pedòfil alemany, està sent investigat com el principal sospitós, Amaral pensa que no és culpable: "Els principals responsables de la desaparició són els pares de la nena. Fins al dia d'avui no tinc cap dubte de què el segrest va ser simulat. Les proves a les quals em remeto són una finestra de la qual ningú podia dir amb certesa si estava oberta o tancada. Ens van dir que el presumpte segrestador va entrar i sortir per allà, però hi havia empremtes dactilars de la mare que demostraven que havia obert la finestra. Van ser les úniques que van trobar", assegura l'excomissari.

Madeleine / Cedida

Un excomissari de la policia judicial portuguesa assegura que els pares de Madeleine McCann van simular el seu segrest i que són els responsables de la desaparició / Cedida

Finalment, Amaral ha aprofitat l'ocasió per explicar que la reacció dels seus pares davant el cas no era normal: "No estaven nerviosos, el comportament que tenien no era normal, en una situació així haurien d'haver estat en shock i no va ser així. A més, com s'explica que el presumpte segrestador entrés a l'apartament sense deixar cap mena d'empremta ni guants?", conclou l'excomissari.