La Policia Nacional ha detingut un home com a presumpte autor de l'assassinat d'un noi de 21 anys que el 30 d'agost de 2022 va aparèixer mort amb dos trets al cap al mig del paratge de Los Montes de Màlaga. El cadàver va ser trobat per la seva família, que estava fent una batuda per la zona després de denunciar-ne la desaparició el dia anterior. L'últim que sabien d'ell era un missatge de WhatsApp que havia enviat dient que li acabava d'oferir aigua a un home "amb molt mala pinta". Finalment, van localitzar el seu cotxe i a pocs metres el seu cos sense vida i amb una gran ferida al cap.

Efectius del Grup d'Homicidis de la Policia Nacional van obrir una investigació sobre els fets, que des d'un bon principi ja va ser dificultosa pel fet que es va produir al mig de la natura i no hi havia testimonis ni càmeres de seguretat a la zona que poguessin haver enregistrat alguna cosa. Tot i això, després de gairebé dos anys d'investigació, el passat dijous es va poder detenir a Extremadura un home com a presumpte autor del crim. Es tracta, segons detalla Diario Sur, de José Jurado Montilla, conegut com El Titi, un perillós assassí condemnat a 123 anys de presó, però que havia quedat en llibertat gràcies a la doctrina Parot.

El detingut havia estat a presó per quatre assassinats

El Titi va ser detingut el 4 de maig de 1987 per l'assassinat de dos turistes, un anglès i un alemany, que van aparèixer diversos trets i ferides d'arma blanca a El Chorro. En el moment de la detenció, duia a sobre una navalla que, suposadament, hauria fet servir per matar-los. A més, també van trobar objectes que el van relacionar amb l'assassinat dos mesos abans, el març de 1987, d'un home que va ser trobat semicarbonitzat en una casa a Campanillas. Ell, però, sempre ha negat aquests crims. L'únic que ha reconegut és un que va tenir lloc el 1985, quan va matar d'un tret d'escopeta un home de 57 anys i el va amagar en una finca d'Almogía tapat amb sacs.

Pels quatre assassinats el van condemnar a 123 anys de presó, però el 2013 va sortir en llibertat. La seva mare ja havia mort i la resta de la família li havia donat l'esquena, així que va decidir començar una nova vida sense un domicili fix i es va adaptar a les novetats del segle XXI, com als telèfons mòbils que no existien quan el van empresonar. Ara, la Policia Nacional l'ha tornat a detenir per la mort d'un jove de 21 anys l'estiu de 2022. En cas de confirmar-se que és l'autor del crim, seria la seva cinquena víctima. De moment, la investigació continua oberta i sota secret de sumari.