La fiscalia alemanya implicada en el cas de la desaparició i presumpte assassinat de Madeleine McCann, la nena anglesa desapareguda a Portugal fa 14 anys, assegura que ja saben qui és l'autor dels fets.

Ja saben qui va matar la Madeleine

Nou gir en el cas de la Madeleine, la nena britànica de tres anys que va desaparèixer misteriosament mentre estava de vacances amb la seva família a Praia da Luz, a Portugal.

Els investigadors del cas estan ara 100 % segurs que la nena va ser segrestada i assassinada pel delinqüent sexual Christian Brueckner, que és a la presó per altres crims i que al llarg dels anys ha estat considerat el principal sospitós.

Madeleine McCann / EFE

Madeleine McCann / EFE

El fiscal alemany Hans Christian Wolters creu que Brueckner és culpable i afirma que estan decidits a construir el cas més sòlid possible en contra seu: "Estem segurs que tenim l'home que la va segrestar i la va matar", ha declarat al mitjà The Mirror.

El fiscal alemany assegura que va ser Brueckner

El presumpte assassí és a la presó per altres delictes i l'equip que porta a terme la investigació s'està prenent el temps necessari per reunir com més evidències millor abans de presentar-les.

De fet, en les mateixes declaracions exclusives al diari citat, Wolters assegura que ja disposen de suficients evidències, però com que es tracta d'un delinqüent ja entre reixes tenen "temps" per recollir més proves sense pressió.

Christian Brueckner

Christian Brueckner / Archivo

Christian Brueckner, l'acusat, és un conegut pedòfil i violador alemany que actualment, és a la presó per la violació d'una dona al mateix lloc on va desaparèixer la Madeleine, a Praia da Luz.

Tot i que el final del cas sembla estar cada cop més a prop, el mateix fiscal assumeix que no tenen proves del tot concloents de què la Madeleine sigui morta, tot i que les autoritats de Braunschweig els van dir als McCann l'any passat que sí que en tenien.

Catorze anys sense la Madeleine

La resolució del presumpte crim, que fa 14 anys que és activa, ha estat una de les més mediàtiques a nivell europeu, ja que va implicar diversos països: Regne Unit, d'on era la família McCann, Portugal, on tot va tenir lloc aquell mes de maig de 2007, i Alemanya, pàtria del principal acusat.

L'última gran notícia que va fer trontollar de nou la investigació va ser a l'agost, quan un excomissari de la policia judicial portuguesa va assegurar públicament que els culpables de la mort de la petita Madeleine eren els pares, els McCann.

Un excomissari acusa la família com a responsable

Gonçalo Amaral, de 61 anys, va estar al càrrec del cas durant els cinc primers mesos i des d'un primer moment, sempre va sospitar dels pares, però com que els seus superiors no estaven d'acord amb la seva hipòtesi, el van apartar i destituir de la investigació, explicava el diari alemany Bild.

Madeleine / Cedida

Padres de Madeleine McCann / Archivo

 "Els principals responsables de la desaparició són els pares de la nena. Fins al dia d'avui no tinc cap dubte de què el segrest va ser simulat. Les proves a les quals em remeto són una finestra que ningú podia dir amb certesa si estava oberta o tancada. Ens van dir que el presumpte segrestador va entrar i sortir per allà, però hi havia empremtes dactilars de la mare que demostraven que havia obert la finestra. Van ser les úniques que van trobar", va assegurar l'excomissari, commocionant la societat europea.

Ara, el fiscal alemany Wolters i l'equip d'investigadors hauran d'arreplegar les proves per presentar-les de nou davant els tribunals i culpar Christian Brueckner, per posar fi a aquest malson que va destrossar la família i que va ser portada de multitud de mitjans durant més d'una dècada.