Centenars de quilos de cocaïna arriben al port de Barcelona. La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han confiscat un total de 649 quilos d'aquesta substància estupefaent durant el mes de març als molls de la capital catalana, amagada entre una càrrega de caixes de plàstic que es trobaven dins d'un contenidor procedent de Panamà. Aquesta intervenció, però, arriba després d'una sèrie de fases i investigacions des d'octubre de 2023 de les operacions conjuntes FADE i TUCMA, a les quals es va desarticular una organització dedicada a la distribució a gran escala de cocaïna.

Desenes de detinguts i milers de quilos de drogues

De fet, en fases anteriors, els agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van intervenir més quilos de drogues i van detenir 72 persones a Barcelona i Palma relacionades amb l'entrada d'estupefaents i altres productes pels respectius ports, que amb la del moll barceloní sumen un total de 82 arrestats. En aquests casos es van confiscar 1.100 litres de líquids i 485 quilos de fruita, tots ells barrejats amb cocaïna, que una vegada processats van resultar en 1.100 quilos, aproximadament, d'aquesta substància.

 

A més, al llarg dels operatius conjunts entre Policia Nacional i Guàrdia Civil a Barcelona i Palma, també van trobar 53 quilos de cocaïna en paquets de maons, 90 quilos de ketamina, 3.300 pastilles d'èxtasi, 500 quilos de substància de tall i 460.000 euros. Els agents també van desmantellar durant els dispositius tres laboratoris de processament i transformació de cocaïna ubicats a Barcelona i la seva àrea d'influència.

El contenidor procedent de Panamà del port de Barcelona

L'últim escorcoll al qual van descobrir aquests 649 quilos de cocaïna al port de Barcelona es va produir el passat 6 de març. Els agents dels dos cossos policials van obrir un contenidor que havia arribat als molls barcelonins des de Panamà feia uns dies i van trobar la droga a l'interior. Amb aquesta intervenció, Policia Nacional i Guàrdia Civil donen per desarticulada una de les organitzacions de tràfic de cocaïna més grans de Catalunya i les Balears.