Els veïns del barri de Ciutat Meridiana de Barcelona s'han emportat un gran ensurt aquest dimecres a primera hora del matí quan el cablejat de l'ascensor inclinat que connecta la part alta amb la plaça Roja s'ha trencat, deixant la cabina encallada amb diverses persones atrapades a l'interior, entre els quals hi havia un bebè i una nena petita. L'incident ha activat diverses dotacions dels Bombers de Barcelona que han pogut rescatar els passatgers il·lesos. 

Segons es pot veure als vídeos gravats per un veí i compartits a X, l'antic Twitter, el cable ha caigut sobre les escales que passen per sota del viaducte de l'ascensor, i ha destrossat el capó d'un cotxe aparcat als voltants. Segons sembla, la cadena s'ha trencat cap a les vuit del matí amb un gran estrèpit; des de l'abril que estava fora de servei i fa només uns dies que s'ha reprès el servei d'aquesta mena de funicular que actua com a punt d'accés a l'estació de tren i als nuclis de Torre Baró i Vallbona. 

No és el primer cop que passa 

Segons els veïns, incidents com el d'aquest matí són, desafortunadament, molt habituals en aquest barri. Quan es va estrenar, l'any 2013, es va avariar després de només un dia d'ús, i el 2021 els Bombers de la ciutat van haver de rescatar diverses persones que també van quedar atrapades. 

Els habitants d'aquest barri de la zona nord de Barcelona demanen des de fa temps millores en aquest servei, fins i tot canvis, com substituir l'ascensor inclinat per escales mecàniques, un sistema que consideren molt més fiable i segur.