Els Mossos d’Esquadra investiguen amb secretisme un fet peculiar que aquest dissabte de matinada es va registrar en uns baixos del carrer de Montnegre, al barri de les Corts de Barcelona. Ben entrada la nit la policia catalana va rebre l’avís des d’un bar del carrer de Bordeus que sentien crits d’una persona que demanava ajuda, però no hi tenien contacte visual. Una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos van poder localitzar el lloc d’on sortien els crits i mentre estaven fent gestions per poder accedir als baixos, dues persones, dos homes, en van sortir. Interrogats pels agents, van dir que a l’interior hi havia una tercera persona, que va sortir pel seu propi peu. 

L’home, tot i que estava molt desorientat, va assegurar a la policia que feia dos mesos que el tenien retingut contra la seva voluntat. Presentava ferides a la cara, amb un ull morat, i també assegurava que li feia molt mal la cara. L’home, d’entre 40 i 50 anys, va ser atès pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i traslladat a un centre mèdic. Les ferides són lleus i no es pateix per la seva vida. 

Versions contradictòries

Els Mossos, de manera paral·lela, van detenir els dos homes que havien sortit del pis. Van donar versions diferents i poc creïbles i van quedar arrestats per un possible delicte de detenció il·legal. Es tracta també de dues persones d’edat mitjana, d’entre 40 i 50 anys; un és de nacionalitat espanyola i l’altre americà. El cas se l’ha quedat l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de Barcelona per tal d’intentar aclarir els fets. 

Els dos detinguts asseguren que en cap cas van retenir la presumpta víctima contra la seva voluntat i que les agressions van ser consentides. La policia espera poder avançar amb les declaracions dels dos arrestats i també de la víctima, que ja va ser donada d’alta. De moment, per preservar la investigació, i que pugui arribar a bon port, s’espera que durant el dia d’avui el jutge decreti el secret d’actuacions.

Ara per ara els dos detinguts estan imputats d'un presumpte delicte de detenció il·legal i caldrà veure sí també els hi poden imputar lesions, si es confirma que van ferir la seva presumpta víctima. Tot i això, fonts de la investigació, ara per ara, no imputen segrest als arrestats, ja que no consta, fins on ha pogut saber la policia, que haguessin demanat rescat. La policia també vol intentar aclarir si realment, tal com explica la víctima, ha estat dos mesos captiva.