La dona de 38 anys detinguda pels Mossos d’Esquadra per, presumptament, haver matat l’àvia que cuidava en un pis de Reus, ha ingressat a presó. Aquest divendres a última hora, el titular del jutjat d’instrucció 1 de Reus va rebre la dona i en va ordenar el seu ingrés a presó acusada d’un possible delicte d’homicidi i també un delicte continuat d’estafa.

Els fets es remunten a dimecres quan de matinada el 112 va rebre un avís d’una dona que assegurava que una àvia de 85 anys havia caigut del llit i s’havia mort. En arribar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos, van confirmar que la dona estava morta, tot i que les ferides que presentava no quadraven amb la versió que havia donat la dona, de nacionalitat paraguaiana. El primer informe forense també va descartar que les ferides que presentava la dona, que tenia la cara plena de blaus, poguessin tenir relació amb una caiguda del llit, segons explicava la cuidadora. A primera hora de la tarda la dona va quedar detinguda i aquest divendres va passar a disposició judicial, ingressant a presó

També robava diners a l'àvia

El jutge no només veu un delicte d’homicidi. Segons les investigacions que ha fet l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió de Tarragona, la detinguda també va quedar-se diners de la víctima, fent extraccions de diners dels comptes corrents de la dona assassinada. També està acusada per això d’un delicte d’estafa, que, afegeix la interlocutòria judicial, ha estat continuat. 

El magistrat ha ordenat presó sense fiança i va ordenar també l’entrada i escorcoll a casa de la víctima, que és on també residia la seva cuidadora, tot i que no dormien a la mateixa habitació. La detinguda va participar també en l’escorcoll. Ara la investigació segueix per aclarir què va motivar l’agressió que li va comportar la mort i també si havia estat víctima de més agressions o maltractes amb anterioritat. 

Sis crims a Catalunya en pocs dies

El crim de l’àvia de Reus és un dels sis que s’han registrat a Catalunya els darrers dies i que va sumar la darrera víctima ahir, divendres, a Empuriabrava. Un home armat amb una pistola va matar una dona d’uns 60 anys en pis d’aquest municipi de l’Alt Empordà. Després va fugir amb un vehicle robat fins que va ser arrestat a Portbou pels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional. Tot i que la investigació segueix oberta, no sembla indicar que es tracti d’un cas de violència masclista.