Assassinat familiar a Las Palmas de Gran Canària. Un home de 58 anys ha matat aquest dilluns al matí la seva tia a casa seva, al carrer Rafael Oramas de la ciutat. La dona, de 85 anys, ha estat apunyalada pel seu nebot i aquest s'ha intentat suïcidar poc després, segons ha avançat el diari La Provincia. Una treballadora de la llar ha donat l'avís de l'homicidi cap a les onze del matí, un cop ha tingut coneixement del succés, tot i que no ha transcendit més informació al respecte. 

En rebre l'alerta, diversos efectius policials i d'emergència s'han desplaçat fins a l'habitatge on s'ha produït l'homicidi, al barri de Pedro Higalgo de la cocapital de les Illes Canàries. Quan han arribat els agents, el presumpte assassí s'estava intentant llevar la vida, però han arribat a temps i l'han aconseguit aturar. Poc després ha estat atès pels serveis sanitaris i ha estat detingut, tot i que en aquests moments es troba a l'Hospital Universitari Insular de Gran Canària, on està custodiat per la policia i s'espera que al sortir sigui arrestat definitivament i traslladat a comissaria. 

Homicidis a Canàries

La criminalitat a Canàries ha fluctuat durant els darrers anys. No obstant això, el darrer trimestre del 2022 va haver-hi una davallada d'homicidis dolosos i assassinats consumats amb un total de catorze, mentre al mateix període del 2021 van ser onze i el 2020 uns dotze, segons les darreres dades del Ministeri de l'Interior. De fet, els assassinats consumats han variat a les illes un -12,5% en lo que portem del 2023 respecte al mateix període de l'any anterior. L'últim crim d'aquestes característiques que es va produir a l'autonomia va ser a finals de febrer quan tres homes, presumptament, van acabar amb la vida d'un jove després d'una agressió molt violenta el dimarts de Carnestoltes en un habitatge de la localitat de Tabaiba, al municipi d'El Rosario, a Tenerife.