El Tribunal Superior de Justícia de Canàries ha condemnat a 16 anys de presó a una parella per agredir físicament i verbalment la seva filla de 3 anys, a més de sotmetre-la a repetides violacions a Las Palmas de Gran Canaria. A banda de la pena de presó, el tribunal també ha decretat la prohibició dels pares d'apropar-se i comunicar-se amb la menor durant altres 16 anys.

Maltractament físic i psicològic

Els fets van ser denunciats l'any 2016 per part d'una tia de la menor que convivia amb la família al seu domicili de Gran Canària juntament amb la seva filla. Ambdues dones van presenciar diverses de les pallisses i van decidir gravar una d'elles des d'una altra habitació per tenir proves a l'hora de denunciar. Entre gener i maig d'aquell any, la nena va ser agredida físicament i verbalment per la seva mare, mentre el seu pare la violava repetidament.

Segons els familiars de la menor, la mare la colpejava indiscriminadament per tot el cos mentre cridava "tota mena d'insults i menyspreus amb diverses amenaces". Durant aquests episodis era habitual que la mare fes servir frases com "a plorar al parc; calla ja, ximple; estic de tu fins als collons", a més d'insults com "bleda de merda", "cabrona" i "filla de puta". El pare era plenament conscient d'aquests maltractaments i no feia res per evitar-los. Al contrari, participava de les agressions al violar en diverses ocasions la seva pròpia filla, la qual cosa la mare consentia i fins i tot facilitava.

Es drogaven a l’habitació de la petita

Per altra banda, la tia de la nena també ha denunciat les dolentes condicions en les quals vivia la menor: només la dutxaven un cop a la setmana, i els seus pares feien servir la seva habitació per consumir tota mena de drogues com haixix, crack i cocaïna rosa.

La parella va recórrer la sentència del tribunal al·legant que la seva filla no havia testificat al judici oral. El jutge ha desestimat el recurs, però, dient que s'havia d'evitar "la reiteració de les vivències derivades dels fets a la menor a causa de la seva edat", una mesura orientada a disminuir els efectes que aquests patiments puguin tenir sobre el seu desenvolupament, així com per evitar una victimització secundària.