Cop contra l'anomenada Ruta Atlàntica de tràfic de drogues entre Sud-amèrica i Europa. En una operació conjunta de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, han interceptat a aigües de l'oest de les Illes Canàries el veler My love. Aquesta embarcació de pavelló belga, ha estat abordada després del vistiplau de les autoritats del país, per part del Vaixell d'Operacions Especials Fulmar del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària. Els agents han detingut els dos tripulants, ambdós de nacionalitat espanyola, i han comissat diversos quilos de cocaïna que transportaven per introduir, presumptament, al continent europeu a través d'aquest territori insular espanyol.

 

Més de 1.100 quilos de cocaïna

La investigació ha portat a l'abordatge del My love i un segon veler, també amb substàncies estupefaents, de tal manera que la quantitat intervinguda pels tres cossos de seguretat suma un total de més de 1.100 quilos de cocaïna. L'operació va portar-se a terme aquest divendres 3 de març a unes 350 milles de Santa Cruz de Tenerife, on han estat traslladades les dues embarcacions poc després per posar-les a disposició judicial. Tot el dispositiu, en el qual han col·laborat la DEA dels Estats Units i l'NCA britànica donant diversa informació al respecte, ha estat dirigit i coordinat per la Fiscalia Antidroga de l'Audiència Nacional i el Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional. 

Però l'abordatge del My love amb pavelló belga potser va ser el més sorprenent, atès que es podia observar a simple vista que transportava una quantitat indeterminada de cabdells dels utilitzats normalment pel tràfic de cocaïna. Després d'aconseguir l'autorització de les autoritats de Bèlgica, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i el Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària van procedir a l'abordatge del veler, a la confiscació de la droga que portava i a la detenció dels dos tripulants. També va donar-se la circumstància que el vaixell Fulmar es trobava molt a prop realitzant un operatiu on van interceptar l'altra embarcació amb aquestes substàncies estupefaents.

Doble abordatge a Canàries

El Fulmar es trobava remolcant amb destí el port de Santa Cruz de Tenerife l'altre veler que van abordar per intentar introduir droga a Europa des de Llatinoamèrica a través de les Illes Canàries. I així va ser com va rebre l'avís i van enxampar els narcotraficants del My love. La investigació dels tres cossos policials continua oberta i tant els detinguts com les embarcacions i la cocaïna passaran pròximament a disposició judicial. D'aquesta manera s'ha donat un cop contra l'entrada de droga al continent europeu utilitzant l'anomenada Ruta Atlàntica