Un informe psiquiàtric apunta que Francisco Javier Almeida, l'assassí de l'Álex, el nen de nou anys de Lardero, La Rioja, escanyava ocells de petit per diversió i gaudi. El mateix document apunta que el ja pres, quan mata -no és la primera vegada-, és conscient del que fa i gaudeix amb això.

L'assassí del nen de Lardero, traslladat

Així ho asseguren des del programa Espejo Público, d'Antena 3, on han tingut accés a l'informe que corrobora el tipus de personalitat de l'home que ha destrossat a una família i ha deixat commocionada tota la població espanyola.

El detingut pel crim de Lardero, ja ha estat portat al centre penitenciari de Segòvia des de la presó de Logronyo, ja que la seva arribada a la presó va generar una reacció hostil en la resta de presos, provocant la decisió d'Institucions Penitenciàries: el seu trasllat.

Assassinat per asfíxia al portal de casa seva

Francisco Javier Almeida està acusat de matar l'Álex, un nen de nou anys que celebrava una festa de Halloween i que jugava amb els seus amics en un parc de la localitat de Lardero, i a qui el pres va enganyar per emportar-se'l a casa seva.

Francisco Javier Almeida López Castro

Francisco Javier Almeida López Castro / Arxiu

Immediatament la família va denunciar la desaparició del petit i poc després es localitzava la tràgica escena: al replà de casa seva, van trobar Almeida amb el nen inconscient en braços. Malgrat els esforços dels serveis sanitaris, el nen va acabar morint i l'examen forense ha conclòs que la causa va ser l'asfíxia.

De petit asfixiava "ocellets"

El programa d'Antena 3 ha descobert en un dels informes psiquiàtrics de l'assassí que el presumpte assassí, ja de jove, escanyava "ocellets", i que sempre que mata, és conscient i gaudeix. Perquè no és la primera vegada que passa: el mateix home havia estat condemnat a 30 anys de presó pel crim de la immobiliària.

Va entrar a la presó el 1998 després de ser sentenciat per matar aquesta dona, agent immobiliària, amb qui havia quedat per veure una casa, clavant-li 17 ganivetades en diferents parts del cos, després de les quals la va violar abans de fer-li una punyalada mortal al cor, segons la sentència.

Antecedents per assassinat i agressió sexual

I aquests no eren els seus únics antecedents. El 1993 ja havia estat condemnat a uns altres set anys per una agressió sexual. De totes aquestes, va complir un total de 25 anys, tornant a Lardero l'abril de 2020.

A la mateixa localitat va començar a assetjar nens, intentant segrestar dues petites dies abans del fatal desenllaç de l'Álex. Així ho van advertir els veïns, que temien que el pres acabat d'alliberar reincidís, tal com va passar.

És per això que una turba es va dirigir a casa d'Almeida després de conèixer-se els fets per "linxar-lo" i es va enfrontar al cordó policial que el va traslladar a la comissaria per tornar a la presó.

Aquest cap de setmana, el petit va ser acomiadat pel seu cercle més íntim en un funeral discret i ara la família, "totalment destrossada", demana "passar el dol en la intimitat".

El besoncle de l'Álex, que ha exercit de portaveu de la família, ha declarat: "Volem posar punt final a aquest tràgic succés per la part que ens correspon".