Javier Almeida López Castro, conegut popularment com el Mortadelo, és un assassí i un violador que estava en llibertat condicional quan, presumptament, va matar el nen de 9 anys de Lardero (La Rioja). Aquest home és molt perillós i té una gran quantitat d'antecedents penals.

Una dona truca per alertar d'un possible segrest

Els fets han passat aquest dijous a Lardero  i tot ha començat quan una dona, cap a les 20:00, ha trucat a la Guàrdia Civil per alertar que havia vist una actitud sospitosa: un home s'havia emportat un nen de 9 anys en estranyes circumstàncies i, per la seva actitud, no semblava que fos el seu pare.

Immediatament, els agents es van desplaçar fins al lloc dels fets i la dona va donar una descripció detallada del menor: anava disfressat de nena de l'Exorcista amb una perruca i la cara plena de maquillatge.

Francisco Javier Almeida López Castro és un assassí i un violador

Quan els policies estaven al lloc dels fets, van rebre un altre avís d'una altra dona que els deia el mateix: que havia vist com un home s'emportava un nen petit. Al cap de poca estona, van poder saber que al replà d'un pis del carrer Río Linares hi havia un nen. Els agents van arribar de seguida i van veure el menor inconscient juntament amb Francisco Javier Almeida López Castro, un assassí i un violador que estava en llibertat condicional.

El Mortadelo ha asfixiat el nen fins a la mort

Tot i els esforços dels sanitaris per salvar-lo, no van poder fer res per salvar-li la vida i van detenir el Javier, conegut popularment com el Mortadelo, com a presumpte autor dels fets. Tot i que caldrà esperar a saber els resultats de l'autòpsia per saber al 100% com va morir la seva víctima, tot apunta que l'ha asfixiat.

Francisco Javier Almeida López Castro

Francisco Javier Almeida López Castro és el presumpte autor de l'assassinat d'un nen de 9 anys a Lardero (Rioja): és un assassí i un violador que es trobava en llibertat condicional quan va cometre el crim

És l'autor del famós crim de la immobiliària

Javier Almeida López Castro feia 30 anys que estava a la presó. Va entrar per primera vegada l'any 1991 i, dos anys després va tornar a ingressar per una agressió sexual amb una condemna de 7 anys. No obstant això, va quedar en llibertat abans d'hora, però l'any 1998 va ingressar a presó de nou. Va ser condemnat a 30 anys de presó per l'assassinat i l'agressió sexual del famós crim de la immobiliària: va matar a María Virtudes clavant-li 17 ganivetades i la va violar.

Estava en llibertat condicional quan va matar el nen de 9 anys

Des de l'abril del 2020 es trobava en llibertat condicional i obtindria la llibertat total l'agost del 2023. La presència de Javier Almeida a Lardero tenia atemorits als veïns i, de fet, una dona ja havia presentat una denúncia per un intent de segrest de la seva filla, tot i que la descripció que va aportar no coincidia amb la del detingut. L'assassinat del nen de 9 anys ha causat gran commoció a tot arreu i els policies estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets que, segons els veïns del municipi, si els agents haguessin prestat més atenció, es podria haver evitat.