La població de Lardero, a La Rioja, sortia aquest dijous a la nit als carrers per "linxar" l'home detingut per matar un nen de nou anys a casa seva. El va segrestar d'una festa de Halloween i ja no se li va tornar a veure amb vida. A més, l'assassí feia menys d'un any que havia sortit de presó per l'assassinat d'una dona. També tenia antecedents per agressió sexual.

Un home segresta i mata un nen de 9 anys

Aquest dijous, cap a dos quarts de nou del vespre, els serveis d'emergències de La Rioja rebien una trucada que alertava de la desaparició d'un nen de nou anys quan estava en un parc situat al costat de l'escola Villa Patro disfressat de Halloween i jugant amb altres menors.

Una hora i mitja més tard, cap a les deu de la nit, un home de mitjana edat ha estat trobat al costat del cos inconscient i en estat crític del petit desaparegut. Llavors una patrulla de la Guàrdia Civil ha avisat perquè es truqués a una ambulància, però malgrat els esforços per reanimar el menor, ha acabat morint.

La població de Lardero intenta linxar-lo

Segons han pogut assegurar diversos testimonis, l'home va enganyar el nen per portar-se'l lluny del lloc on era i poder matar-lo, ha informat la Delegació del Govern a La Rioja.

Concretament el va portar a casa seva, al número 7 del carrer Río Linares de la localitat de La Rioja, que es troba a uns cinc quilòmetres de Logronyo i té una població d'11.000 habitants.

Més de 200 ciutadans s'han concentrat davant el garatge de l'immoble per intentar "linxar" l'assassí, que va sortir el passat 2020 de la presó, en la qual havia entrat el 1998 per l'assassinat d'una agent immobiliària a Logronyo. També tenia antecedents per agressió sexual.

Testimonis directes han explicat a periodistes que a la zona hi havia "inquietud" per la presència habitual d'aquest home, sobre el qual ja s'havia alertat perquè havia intentat emportar-se altres nens de la zona en diverses ocasions.

Un assassí reincident tot just sortit de la presó

Els veïns concentrats en la porta de la casa han començat a increpar els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local que preparaven l'operatiu per treure el detingut des del garatge. Els moments de tensió han durat uns quants minuts, en els que s'ha retret als policies que protegissin el detingut i als quals demanaven que els deixessin passar per "linxar-lo".

 

"Ens dèieu bojos i només veníeu dos i ara ha hagut de morir un nen perquè vingueu tots a protegir l'assassí", cridava una veïna als agents.

"Fill de puta": tensió pel trasllat del detingut

Finalment, el cotxe de la Guàrdia Civil amb l'arrestat ha sortit del pàrquing per ser traslladat a les dependències policials de Logronyo, mentre diversos agents s'han quedat a l'interior de l'immoble obtenint proves de l'escena del crim.

Assassinat nen Lardero / EFE

Veïns atacant el cotxe de la Guàrdia Civil en el qual ha estat traslladat l'assassí / EFE

Fins i tot després de la sortida del presumpte assassí, molts ciutadans s'han quedat a prop de l'edifici, darrere del cordó de la Guàrdia Civil i Policia Local, en espera del trasllat del cadàver del nen per part dels serveis funeraris.