Els avançaments són una de les maniobres més perilloses en la conducció, però encara ho són més si es realitzen en carreteres convencionals de dos carrils de sentit contrari. El risc d'accident és elevat si no es té en compte la distància de seguretat reglamentària i el temps disponible per executar l'acció. Davant de qualsevol dubte, convé avortar l'avançament. Una mala decisió pot portar conseqüències mortals, especialment quan hi ha ciclistes involucrats. Un exemple és l'atropellament mortal de Castellbisbal, on van morir dos ciclistes. Per protegir els usuaris més vulnerables a la carretera, la Direcció General de Trànsit (DGT) va introduir canvis en la normativa, que va entrar en vigor el passat 21 de març.

Publicacions per sensibilitzar la població

La DGT utilitza les xarxes socials per conscienciar i educar en matèria de seguretat viària els conductors. En un últim vídeo publicat, es pot observar el comportament exemplar d'un conductor en una maniobra perillosa, un avançament a un ciclista. L'enregistrament es va realitzar el passat 26 d'agost, cap a les 10 del matí, amb un dels mitjans aeris dels quals disposa l'organisme.

En les imatges gravades es pot veure com el conductor del turisme circula a baixa velocitat mentre espera pacientment que pugui completar l'avançament sense comprometre la seguretat ni del ciclista ni dels altres vehicles que es desplacen en sentit contrari. Només quan l'automobilista detecta que es donen les circumstàncies òptimes procedeix a fer la maniobra d'avançament, de manera que excedeix l'usuari vulnerable amb la separació lateral de seguretat d'1,5 metres. Per assolir aquesta distància, envaeix lleugerament el carril contrari sobrepassant la línia contínua. Encara que en termes generals està prohibit avançar amb l'esmentada marca viària en l'asfalt, la normativa estableix una sèrie excepcions, entre les quals s'inclouen els avançaments a ciclistes, sempre que s'efectuïn sense risc.

Tanmateix, és una bona maniobra encara que no perfecta, ja que la persona no utilitza els intermitents per indicar la resta de conductors que procedirà a fer un avançament. Aquests llums permeten senyalitzar les accions que es realitzaran i que impliquen un moviment lateral, com és el cas d'avançar a un altre vehicle. La normativa indica que en aquests casos cal advertir-lo amb "els senyals preceptius", és a dir, els intermitents.

El comportament del ciclista

També convé destacar el bon comportament del ciclista, que circula pel voral. El reglament estableix que aquests usuaris han d'usar l'esmentada part de la calçada sempre que sigui transitable. Quan no ho sigui, faran servir la part imprescindible del carril. Si viatgen en grup, poden fer-ho en files de dos, vorejant-se tot el possible a la dreta de la via. En trams sense visibilitat, com són les corbes, o quan formin aglomeracions, no podran circular en paral·lel i hauran de col·locar-se en filera.

Sancions més dures per a accions perilloses

En el nou reglament es manté l'obligació de deixar una distància lateral mínima de seguretat d'1,5 metres per avançar una persona en bici, però s'afegeix que a les carreteres amb més d'un carril per sentit, s'ha d'ocupar el contigu per ampliar l'esmentada distància amb el ciclista. Aquesta mesura abans era una recomanació mentre que ara és una obligació. Perquè els conductors respectin la normativa, la llei de Tràfic ha endurit la sanció per realitzar avançaments perillosos a usuaris amb bicicleta: la retirada de punts ha passat de ser de quatre a sis.