Dos ciclistes han mort i dos més han resultat ferits, un d'ells crític i l'altre de poca gravetat, en un atropellament a Castellbisbal a la C-243c (Vallès Occidental), segons el Servei Català de Trànsit (SCT). L'avís del sinistre s'ha rebut aquest diumenge a les 10.47 i ha passat al punt quilomètric 0,5, on el vehicle ha xocat frontalment contra un grup de vuit ciclistes i després ha fugit. Fins al lloc s'han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, cinc ambulàncies i un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra. Protecció Civil ha activat la prealerta del Procicat i s'ha tallat unes hores la C-243c per facilitar les feines dels cossos d'Emergències.

ACTUALITZACIÓ: Detingut el conductor per matar dos ciclistes en l'atropellament a Castellbisbal

La primera víctima ha mort a la carretera, mentre que un dels ciclistes que havia resultat ferit de gravetat en un principi i que havia estat traslladat a l'hospital Vall d'Hebron en helicòpter ha mort en arribar al centre. Tant el ciclista ferit crític com el de poca gravetat han estat evacuats a l'Hospital de Bellvitge. Els serveis d'emergència també han atès un altre ciclista ferit lleu, que ha estat donat d'alta 'in situ'. Els altres tres membres del grup han sortit il·lesos de la col·lisió.

ACTUALITZACIÓ: L'autor de l'atropellament a Castellbisbal va accelerar per envestir els ciclistes i ja tenia antecedents

El conductor del vehicle ha fugit després d'atropellar els ciclistes

Segons les informacions, el vehicle hauria envaït el carril contrari i hauria atropellat al grup de ciclistes. Posteriorment, el conductor del cotxe ha fugit. 

La carretera C-243c ha quedat tallada unes hores

A causa d'aquest accident, Protecció Civil ha activat el Procicat i la C-243c ha quedat tallada durant unes hores per facilitar les feines dels cossos d’emergències, tot i que s'ha restablert la circulació cap a la una del migdia. Els Mossos investiguen les causes de l'accident. Amb aquestes víctimes, són 111 els morts en accident de trànsit enguany. 

Un accident on hi ha implicats diversos ciclistes obliga a tallar unes hores la C 243c a Castellbisbal I Imatges: Twitter Trànsit

Les víctimes mortals eren de Rubí i l'ajuntament ha decretat tres dies de dol

Les dues víctimes mortals, dos homes de 67 i 72 anys, eren veïns del municipi de Rubí (Vallès Occidental). Per aquest motiu, l'Ajuntament de la localitat ha decretat tres dies de dol oficial, i mantenen les banderes del consistori hissades a mig pal.